< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: V. Hungarikum Fesztivál, Szegedi Ifjúsági Napok koncertjei, a Somogyi Könyvtárban

| Mobile | RSS

V. Hungarikum Fesztivál, Szegedi Ifjúsági Napok koncertjei, a Somogyi Könyvtárban

2012. július 25. | 1 Hozzászólás | Kultúra

A Somogyi-könyvtár sokszínű és gazdag gyűjteménye lehetővé teszi, hogy az intézmény reflektáljon a város aktuális történéseire, legyen az valamely partner intézményben látható kiállítás, egy-egy szegedi fesztivál, vagy éppen az olimpia. A bibliotéka augusztusi programjai (Mellékletben!) szervesen kapcsolódnak a szegedi, nagyszabású, nyári eseményekhez.

V. Hungarikum Fesztivál tiszteletére a Somogyi-könyvtárkiállítótereiben Iparművészeti és népművészeti hungarikumok címmel a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara iparművészei mutatkoznak be egy-egy tárlattal:

2012. augusztus 2. és 15. között a földszinti Internet-térben Török Gizella
V. Hungarikum Fesztivál fényképeken megörökített
munkái láthatók.

Az első emeleten 2012. augusztus 2. és 25. között Ambrus Sándor fazekasmester és a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. Hímzőműhelyének közös kiállítása várja az érdeklődőket.

A fazekas remekek, a gyékény csodák és az archaikus motívumokat őrző varrottasok mellett a könyvtár gyűjteményéből a mesterségek helyi írásos emlékeit is megtekinthetik a látogatók.

Természetesen az idei SZIN sem kezdődik el a Somogyi-könyvtár és bibliobusz nélkül. Augusztus 22-26-ig a Szegedi Ifjúsági Napok koncertjei között interaktív játékokkal, olvasgatással tölthetik az időt a fiatalok az újszegedi Partfürdőn. Friss újságok, ifjúsági lapok, zenei magazinok és persze könyvek lapozgatása kínál kellemes perceket a fesztiválozóknak.Korábbi sikere után 2012-ben is SZIN-re lép Klalyber Joe, a népszerű képregényhős, a műfaj sok más figurájának társaságában.

A SZIN-es könyvtári tagok továbbra is a jól bevált “becsület-kölcsönzéssel” juthatnak könyvekhez.

A legkisebbek számára a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára kínál vakációs programokat augusztusban: Birodalomhódító könyvtár-tér-játékkal kalandozhatnak a Könyvkirály birodalmában, könyvről-könyvért vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat a már olvasni tudók, valamint diafilmeket nézhetnek a könyvtár kínálatából a vakációzó gyerekek.

Andóczi Balogh Éva
PR-munkatárs
Somogyi-könyvtár

Leave a Reply 391 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: