< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: A Dokk Club biztonsági őrei bántalmazták, majd dobták a Dunába a 21 éves fiút

| Mobile | RSS

A Dokk Club biztonsági őrei bántalmazták, majd dobták a Dunába a 21 éves fiút

2012. július 27. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Őrizetbe vettek két férfit a rendőrök a fővárosi Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben holtan talált fiatalember halála ügyében – jelentette be Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. A rendőrség szerint a 21 éves fiút a Dokk Club biztonsági őrei megalázták, bántalmazták, majd a vízbe dobták. A Hajógyári-szigetről eltűnt két másik fiatal ügyében tovább nyomoznak.

Legjobb sportfogadóink akár 3.410.000 Ft bónuszt is bezsebelhetnek évente!
Hírek, fotók, videók! Kattintson, lájkoljon minket és ossza meg a véleményét az atv.hu Facebook-oldalán is! Az atv.hu heti kérdésére pedig szavazzon a nyitólapon!

A csütörtök hajnalban előállított 24 éves B. Ádámot és a 32 éves Z. Alfrédot azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a Hajógyári-szigeten, a Dokk nevű szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták.

Az emberöléssel gyanúsított két férfit – akik biztonsági őrként dolgoztak a szórakozóhelyen – őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. Az ezredes kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a két férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, de ellenük a rendőrségnek személyi és tárgyi bizonyítékok is a rendelkezésére állnak.

Fülöp Valter azt mondta, ezzel az elfogással még csak “az első dominó dőlt el”; azt gondolják, hogy a gyanúsítottaknak még lehetnek szabadlábon lévő cinkostársaik.

A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 21 éves Haraszti Géza holttestét tavaly december 3-án találták meg a sziget melletti Duna-szakaszon. Akkor közigazgatási eljárás indult, de az ügyet a rendőrség június közepén, a Hajógyári-szigeten található szórakozóhelyek tulajdonosát, V. Lászlót és több rendőri vezetőt érintő korrupciós ügy kipattanása után újra elővették. A BRFK bűnügyi helyettese, Fülöp Valter ezt azzal indokolta, hogy ellentmondások merültek fel a korábbi közigazgatási eljárás során, ezért indítottak büntető eljárást.

A nyomozásba bevont fizikus szakértők nyomán egyértelművé vált, hogy az áldozat önmagától nem kerülhetett a vízbe, tehát bedobták. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi megalázta, bántalmazta, majd vízbe dobta a 21 éves fiú holttestét az őt kereső hozzátartozója találta meg, még aznap a Hajógyári-sziget szórakozóhelyei közelében a Duna parton. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta.

Újságírói kérdésre Fülöp még annyit mondott el, hogy a két őrizetbe vett biztonsági őr arra biztosan nem kaphatott utasítást, hogy a vízbe dobják a fiút. A szórakozóhely előzetes letartóztatásban lévő tulajdonosát, V. Lászlót ebben az ügyben biztosan nem hallgatják ki – mondta.

A nyomozásban az életvédelmi osztály 12 munkatársa vesz részt, a gyanúsítottak elfogásáig 2.248 munkaórában 92 tanút hallgattak meg. A nyomozást több állampolgári bejelentés segítette.

A BRFK azt is közölte, hogy a 2006. február 12-én a Hajógyári-szigetről eltűnt Strehó Gergely és a 2006. június 3-án szintén onnan eltűnt Rajnay Zoltán ügyében tovább folytatják a büntetőeljárást.

atv.hu / Origo / MTI

forrás:atv.hu

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |