< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fülledt és zivataros lesz a vasárnap

| Mobile | RSS

Fülledt és zivataros lesz a vasárnap

2012. július 29. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Vasárnap a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell.

A szárazföld legnagyobb részén meleg, nyári az idő. A Brit-szigeteket, valamint a Skandináv-félszigetet leszámítva Európa-szerte többnyire 26 és 33 fok között változik a délutáni hőmérséklet, délen, délkeleten helyenként 35, 38 fokot is mérnek. A napsütést főként a közép-európai térségben zavarja időnként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és ott záporok, zivatarok is kialakulnak. Dél-Skandináviától a Pireneusi-félsziget északi részéig délnyugat-északkeleti irányban hidegfront húzódik. A front mentén sok a felhő, eső, zápor, zivatar egyaránt előfordul. A front keletre való helyeződése során átmenetileg Nyugat- és Közép-Európában mérséklődik a felmelegedés; így a Kárpát-medencében is változik az időjárás jellege.
Vasárnap már a hidegfront hatására labilisabbá válik felettünk a légkör; többfelé valószínű zápor, zivatar.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig:

Éjszaka északnyugaton, északon, vasárnap napközben egyre többfelé erősen gomolyfelhős lesz az ég, és zápor, zivatar várható, egy-egy hevesebb zivatar is lehet. Vasárnap a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 29 és 34 fok között várható, északnyugaton azonban néhány fokkal hűvösebb lesz.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 304 megnézve, 1 alkalommal mai nap |