< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: „Igazából egy lépés hiányzik: a lelépés, miniszterelnök úr!”

| Mobile | RSS

„Igazából egy lépés hiányzik: a lelépés, miniszterelnök úr!”

„Igazából egy lépés hiányzik: a lelépés, miniszterelnök úr!”
Budapest – Az MSZP szerint a Fidesz narancssárga cédulás választásokat akar megvalósítani a választási feliratkozás bevezetésével, amivel a demokratikus jogaik gyakorlásától akarják távol tartani az embereket.
.
Török Zsolt, a szocialisták szóvivője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány már megbukott, csak még nem voltak választások, vagyis bár a Fidesz narancssárga cédulás voksolást akar, mégis „piros lapot kapnak majd a választóktól 2014-ben”.
.
Hozzátette, a fideszes politikusok a rossz kormányzásuk miatt félnek a választóktól, hiszen ígéreteik vagy nem valósultak meg, vagy éppen azok ellenkezője következett be: a huszonhat hónap alatt huszonhat új adót vezettek be, a csökkenő bérek mellé pedig növekvő árak társultak. Török Zsolt szerint a kormányoldal ezért vezetne be egy olyan, az adófizetőknek drága, ráadásul jogkorlátozó választási intézményt, amellyel a szavazók számát csökkentenék.
.
Az MSZP szóvivője jó lépésnek nevezte ugyanakkor a kormánybiztosok kedden folytatódott felmentéseit, ám azt szerinte miniszterek és államtitkárok menesztésével kellene folytatnia Orbán Viktornak. „Túl kicsi a sorcsere, miniszterelnök úr, hiszen lehetne folytatni”, fogalmazott Török Zsolt, majd hozzátette: „igazából egy lépés hiányzik még: a lelépés, miniszterelnök úr!”
.
Azt mondta: a kormánybiztosok felmentései nem szorulnak magyarázatra, mivel például Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott hivatali ideje alatt hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag vagyonát tőzsdézte el a kabinet, az elszámoltatásért felelős Budai Gyulának pedig „fizetnie is kellett az ártatlanul meghurcolt embereknek”.

forrás:amerikai népszava online.hu

Leave a Reply 260 megnézve, 1 alkalommal mai nap |