< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY 50 kapszulát nyelt a nigériai férfi

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY 50 kapszulát nyelt a nigériai férfi

2012. augusztus 1. | hozzászólás | Nav

Egy nigériai férfi a gyomrában próbált becsempészni az országba 50 darab kapszulában több mint fél kilogrammnyi kokaint.

Egy Brüsszelből érkező nigériai állampolgárságú férfi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vámterületet a zöld folyosón keresztül kívánta elhagyni. Ideges viselkedése, ellentmondásos válaszai miatt azonban a férfinál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei szigorított vámellenőrzést tartottak.

A férfit a pénzügyőrök orvosi vizsgálatra szállították, ahol megállapították, hogy béltraktusában 50 darab idegen test található.

A kapszulákban összesen 562 gramm fehér port találtak, amely a kábítószer tesztre pozitívan reagált mint kokain. Ez a mennyiség 800 kábítószer-használó életének kioltására lett volna alkalmas, feketepiaci értéke pedig megközelítőleg 8,5 millió forint.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentést tett a rendőrségre visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A felderítésről készült fotó, illetve video előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről a http://media.vam.gov.hu/media oldalról.

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Leave a Reply 2126 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: