< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Ukrajna-bűnügy-jog-online Ukrán rendőrök összevertek egy férfit – rekordösszegű kártérítés

| Mobile | RSS

Ukrajna-bűnügy-jog-online Ukrán rendőrök összevertek egy férfit – rekordösszegű kártérítés

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete szerint az ukrán állam 154 ezer euró kártérítést köteles fizetni annak a nyugat-ukrajnai férfinak, akit rendőrök úgy összevertek, hogy maradandó egészségkárosodást szenvedett.

A bírósági döntésről pénteken beszámoló Korreszpondent ukrán hírportál Ukrajna szempontjából rekordösszegűnek nevezte a kártérítést.

Ukrán jogvédők szerint az utóbbi időben több hasonló döntést is hozott az emberi jogi bíróság az ukrán állammal szemben. Legutóbb júniusban ítéltek meg 33,5 ezer eurós kártérítést egy 65 éves férfinak szintén rendőri bántalmazás miatt. Májusban pedig 40 ezer euró megfizetésére kötelezte Ukrajnát a bíróság annak a férfinak a javára, aki azért indított pert, mert az ukrán büntetés-végrehajtási intézményekben, ahol fogva tartották, többször megkínozták, orvosi ellátást nem kapott, s emiatt elvesztette a látását.

2011-ben összesen 900 ezer euró kártérítés megfizetésére kötelezte Ukrajnát az Emberi Jogok Európai Bírósága.

http://korrespondent.net/ukraine/events/1379449-lutkovskaya-resheniya-evrosuda-o-proizvole-milicii-uzhasny

MTI

Leave a Reply 659 megnézve, 1 alkalommal mai nap |