< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Gyásszertartáson robbantott az Al-Kaida Jemenben Az öngyilkos merénylet legkevesebb 42 halálos áldozatot követelt Jemen déli részén, több mint 37-en megsebesültek.

| Mobile | RSS

Gyásszertartáson robbantott az Al-Kaida Jemenben Az öngyilkos merénylet legkevesebb 42 halálos áldozatot követelt Jemen déli részén, több mint 37-en megsebesültek.

Legjobb sportfogadóink akár 3.410.000 Ft bónuszt is bezsebelhetnek évente!
Egy ismeretlen – feltételezések szerint az al-Kaida terrorszervezethez kötődő személy – egy szombati gyászszertartás során robbantotta fel magát az ország déli részén lévő Abiján tartomány Dzsar nevű városában. A szertartást az al-Kaidával rivalizáló helyi milícia egyik volt parancsnoka rokonának emlékére rendezték.

Jemen – és különösen az ország déli, valamint keleti része – a terrorszervezet egyik fő hadiszállásának számít. A helyi hatóságok már régóta igyekeznek kiszorítani a szervezetet az országból. Értesülések szerint Abiján tartomány, illetve Dzsar városa a közelmúltban került vissza a kormányerők kezére, és a terrorszervezet minden valószínűség szerint a szombati merénylettel ezt kívánta megbosszulni.

Ezzel egy időben az ország keleti részén öt állítólagos al-Kaida tag vesztette életét, miután járművüket egy dróntámadás érte. A térségben egyedül az Egyesült Államok rendelkezik pilóta nélküli drón repülőgépekkel, amelyek a többi között Jemenben feltételezett al-Kaida hívekre “vadásznak”.

MTI/hvg.hu

forrás:ítv.hu

Leave a Reply 248 megnézve, 1 alkalommal mai nap |