< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Selmeczi kacagtató mondattal lepte meg a zembereket A szocialisták felszólították Orbánt – Íme a Fidesz reakciója

| Mobile | RSS

Selmeczi kacagtató mondattal lepte meg a zembereket A szocialisták felszólították Orbánt – Íme a Fidesz reakciója

2012. augusztus 9. | hozzászólás | Közélet

Mindössze kétmondatos – egyrészt érthetetlen, másrészt lekezelő – közleményben reagált a Fidesz egy szocialista politikus szavaira. Józsa István az országgal szembeni befektetői bizalomról beszélt és a jegybankot sújtó tranzakciós adót bírálta, mire Selmeczi Gabriella válaszképp elküldte olimpiát nézni.
Józsa István
Az MSZP szerint Orbán Viktor a közelmúltban több kijelentésével is rontott Magyarország megítélésén, ami forintban mérhető, súlyos károkat okozott a lakosságnak. A szocialisták ezért felszólítják a miniszterelnököt, hogy a jövőben tartózkodjon az olyan mondatoktól, amelyek csökkentik az országgal szembeni bizalmat.

Erről Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese beszélt szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, hogy a megbízhatóság és a kiszámíthatóság a gazdasági stabilitás feltétele, bizalom nélkül pedig pénzre, hitelre sem számíthatunk.

Az ellenzéki politikus szerint a közelmúltban mindenekelőtt a tranzakciós adó jegybankra történő kiterjesztése ártott Magyarország megítélésének, de szerinte hasonló „öngól” a kormányfő azon mondata is, amelyben a magyar népet félázsiai mentalitásúnak nevezte, illetve az a kijelentése, miszerint „Magyarországon csak az Isten őrzi a demokráciát”.

A szocialista képviselő szerint az ország iránti bizalom megőrzése a devizahiteleseknek is fontos lenne, mivel számukra alapvetően a forint erősödése jelenthet segítséget. Józsa István ismét kiemelte, hogy az MSZP olyan gazdasági fordulatot sürget, amely mielőbbi megállapodást tesz lehetővé az IMF-fel a gazdaság és a forint hosszú távú stabilizálása érdekében.

Selmeczi: Józsa István nézze inkább az olimpiát!

Valószínűleg a fentiekre reagált Selmeczi Gabriella, amikor a következő, hivatkozások nélküli közleményt adta ki:

„Józsa István inkább nézze az olimpiát, szurkoljon a magyar versenyzőknek, és örüljön a sikereknek. Mindenki jobban járna vele.”

Józsa István nemrég azzal is bekerült a hírekbe, hogy kikérte a minisztériumoktól, mennyi pénzt költenek alkalmazottaik repültetésére. A tárcák által megküldött adatokból az derül ki, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium vezeti a listát: Matolcsy tárcájánál csak idén 1284 repülőjegyet vettek, utazási költségekre 194 millió forintot, szállásra 81 milliót, napidíjakra 47 millió forintot költöttek.
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: