< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: VÁDALKUK ÁLLHATNAK A MAFFIAÜGYEK MÖGÖTT

| Mobile | RSS

VÁDALKUK ÁLLHATNAK A MAFFIAÜGYEK MÖGÖTT

A kétesélyes Fenyő-gyilkosság: Gyárfás vagy Princz?

Miközben a sajtó hetek óta találgatja, ki tett terhelő vallomást az eddig értinthetetlennek hitt egykori olajos vállalkozóra, Portik Tamásra, a PestiSrácok.hu kiderítette: a bűnbánó maffiózó nem más, mint a kecskeméti maffiaper 2007-ben 12 évre ítélt kulcsfigurája, Radnai László. De mindez nem a közelmúltban történt, hanem már tavaly ősszel. Radnai részletes vallomásában számolt be a kilencvenes évek leszámolásos-robbantásos merényleteiről, köztük Fenyő János kivégzésének hátteréről is.

A pentító (Radnai László) jól értesült Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolásáról is. A Nemzeti Nyomozó Iroda eddig Jozef Rohácot és egyik emberét, Vladislav Trnkát gyanúsítja a bűntett elkövetésével, de folyamatban van Jozef Hamala szlovákiai kiadatása is, már amennyiben a Rohác-banda tagja még él. A gyilkosság egyik felbújtójaként Portik Tamást gyanúsítják, de mivel neki üzleti vitája nem volt Fenyő Jánossal, vélhetőleg ő csupán közvetítő lehetett a bérgyilkosság elvégzésében.

Radnai erről azt mondta a nyomozóknak, hogy Fenyőt megölése előtt nem ismerte, és nem is állt vele üzleti kapcsolatban. Egyik alkalommal együtt ebédelt Csüllög Zsigmonddal (a Conti Car Kft. egykori vezetője, a kecskeméti maffiaper vádlottja, Radnai üzelttársa – a szerk.), Turi Tiborral (a kecskeméti maffiaper állítólagos sértettje, az ügyész szerint Radnaiék őt és bandáját akarták eltenni láb alól, hogy megszerezzék balatoni érdekeltségeit – a szerk.) és Dévényi Tamással (a Conti Car- és az Energol-csoport egyik alvezére – a szerk), és arról beszélgettek, hogy valószínűleg Portik Tamás állhat a Fenyő-gyilkosság mögött. Turi jól értesülten még azt is tudni vélte, hogy egy bizonyos Foster, Karályos Gábor és Radics is a helyszínen volt, mivel ők vitték az elkövetőt egy fehér autóval a helyszínre. Aztán úgy 2003-2004 nyarán Radnai Drobilich Gáborral találkozott, aki igen zaklatott állapotban elmondta, hogy Bécsben találkája volt az „ő emberük testvérével”, akit Jozef Rohácnak hívnak. Róla megtudta, hogy Portik Tamás őt bízta meg Fenyő János megölésével, azaz „Portik vele csináltatta ki Fenyőt.” Az okokról Drobilich – Radnai szerint – annyit tudott, hogy még 1994 környékén Fenyő és Portik közösen bérelt egy gellért-hegyi villát Gyárfás Tamástól. Portik ekkor javában olajozott és az volt a szándéka, hogy Gyárfáson keresztül be akart kerülni a tehetős emberek köreibe. Radnai szerint, bár Drobilich nem mondta ki, de a szövegkörnyezetből neki úgy tűnt, ezért Portik vállalta, hogy Gyárfás Tamás (Fenyő János nagy üzleti riválisa, a Napkelte című műsor tulajdonosa-producere, média- és ingatlan befektető, jelenleg a Magyar Úszószövetség elnöke – a szerk.) megbízásából megöleti Fenyő Jánost. Ezek után Drobilich Gábor arra kérte Radnait, hogy az ismert rendőri kapcsolatain keresztül próbálja meg kideríteni, hogy a Fenyő-gyilkosság helyszínén, az elkövető által egy kapualjban elhajított ruhadarabokon a rendőrök azonosítani tudják-e a tettest a DNS-minták alapján.

A pentító Radnai még annyit tudott a gyilkosságról, hogy együtt ült egy közismert külföldi gengszterrel, S. M.-mel, aki elmondta neki, hogy Portik Tamás megkérte arra, béreljen lakást feleségével a VICO székház közelében. Valószínűleg innen figyelték ki Fenyő János mozgását a gyilkosság előtt. a külföldi bűnöző szerint Portik nem csak Gyárfással, de Fenyő másik ellenségével, Princz Gáborral (az egykori Postabank 35 milliárd forint hűtlen kezeléssel megvádolt, majd felmenett egykori elnöke – a szerk.) is jóban volt. S. M. szerint az viszont már igen érdekes, hogy miután Fenyőt eltették láb alól, Portik Tamás megbízta egy ismerősét, Tomori Tamást, hogy a Keleti pályaudvarnál lévő egykori Postabank fiókból vegyen föl részére 120 millió forintot…

Privát Kopó: Portik Tamást abban a Bp. XII. kerületi luxusvillában fogták el a rendőrök, amely 1999-ig Gyárfás Tamás tulajdonát képezte. Úgy tudni, Gyárfás “elcserélte” az ingatlant Portik élettársával. A médiavállalkozóról azt beszélik, kiváló nemzetbiztonsági és rendőrségi kapcsolatokkal rendelkezett.

MHO/Privát Kopó/PestiSracok.hu

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 608 megnézve, 1 alkalommal mai nap |