< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: 3-0-ára verte a Videoton a Gentet: kettős győzelem és továbbjutás

| Mobile | RSS

3-0-ára verte a Videoton a Gentet: kettős győzelem és továbbjutás

2012. augusztus 11. | hozzászólás | Sport

A Videoton 3-0-ra nyert a belga Gent vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel jutott tovább.

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Gent (belga)-Videoton FC 0-3 (0-1)

Gent, 5000 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)

gólszerzők: Oliveira (15.), Nikolics (68., 71.)

kiállítva: Brüls (64.), Messoudi (85.)

sárga lap: Arzo (32.), Melli (33.), Messoudi (74., 85.), illetve Sándor (33.), Gyurcsó (38.), Oliveira (55.)

Továbbjutott: a Videoton kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel

Gent:

Padt – Baric (Kola, 60.), Melli, Arzo, Mareval – Gecov (Messoudi, 60.) – N’Diaye, Brüls – Conté, Arbeitman, Remacle

Videoton:

Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira – Mitrovic, Tóth (Kovács, 68.) – Sándor – Gyurcsó, Nikolics, Oliveira (Neto, 73.)

Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, tizenkétszer próbálkoztak kapura lövéssel, míg a fehérváriak csupán kétszer, igaz, ebből egy alkalommal a kapuba is betaláltak Felipe Oliveira révén.

A második felvonás is hazai támadásokkal kezdődött, a 64. percben azonban tízen maradtak a vendéglátók: Brülst állította ki a játékvezető, mert a hazai futballista belerúgott Tóth Balázsba. A Videoton négy perccel később Nikolics Nemanja egyéni akciójából kettőre növelte a különbséget, és gyakorlatilag eldöntötte a párharcot, a támadó újabb találata már nem osztott, nem szorzott. A 85. percben Messoudit is leküldte a bíró a pályáról, így a hazaiak kilencen fejezték be a találkozót.

“Megérdemelten jutottunk tovább, és nem csak azért, mert sokszor bevettük a Gent hálóját – idézte a portugál szakember mérkőzés utáni nyilatkozatát a csapa honlapja, a vidi.hu. – Az elején ugyan nagyon nehéz perceket okozott nekünk a belga csapat, mi azonban elég erősek voltunk ahhoz, hogy kivárjuk, amíg eljön a mi időnk, a helyzeteinket pedig jól ki is használtuk. Nagyon egységes csapat a miénk, a játékosok hatalmas szívvel küzdenek mindig és pontosan tudják, hogy egy adott mérkőzés során a nehezebb időszakokon hogy jussanak túl. A mai győzelem nem csak a Videoton FC, hanem az egész magyar labdarúgás számára nagyon fontos eredmény.”

A következő EL-forduló sorsolása pénteken lesz Nyonban. A fehérváriak mellett a BL-selejtezőből kiesett debreceniek is érdekeltek a sorozatban, ha a magyar együttesek a következő akadályt sikerrel veszik, akkor bejutnak az EL csoportkörébe.

atv.hu / MTI

forrás:atv.hu

Leave a Reply 270 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: