< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Felfüggesztették állásából az ozorai kapitányt

| Mobile | RSS

Felfüggesztették állásából az ozorai kapitányt

2012. augusztus 12. | hozzászólás | Közélet

Indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását az országos rendőrfőkapitány az ozorai fesztiválon tartott csütörtöki rendőrségi razziával kapcsolatban, amelyen több hatósági szerv csaknem félezer – köztük a fesztiválozókat gépfegyverrel sokkoló – munkatársa vett részt.
Kábítószerrel való visszaélés gyanújával négy embert őrizetbe vettek az ozorai fesztiválon, amelyen csütörtökön razziát tartott a rendőrség. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette: a rajtaütésen 480 hatósági személy vett részt, az őrizetbe vetteken kívül a rendőrök további harminckilenc embert állítottak elő.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a fesztiválon külön „drogutca üzemelt”, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni. Az esemény szinte valamennyi résztvevője, valamint a négy őrizetbe vett is külföldi – mondta a szóvivő, s hozzáfűzte: a rendezvény vasárnapig tart, a rendőrség most azt vizsgálja, hogy idő előtt bezárhatják-e a fesztivált. Garamvölgyi László kitért arra is, hogy Hatala József országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és a razzia miatt vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Mint mondta, a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítő munkájának eredményeként csütörtökön összehangolt akciót hajtott végre a szolgálat, a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Munkaügyi Hivatal munkatársainak segítségével.

A rendőrség két és fél kilogramm marihuánát, huszonöt csomag meszkalint, negyven darab ecstasy tablettát, ötven gramm hasisgyantát, öt gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított, kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglalt le a helyszínen. Tegnap még javában zajlott a fesztivál mintegy ötvenhektáros területének átvizsgálása.
MH-összeállítás

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 254 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: