< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Irán nem hisz az izraeli támadásban (((((((Iran does not believe the Israeli attack

| Mobile | RSS

Irán nem hisz az izraeli támadásban (((((((Iran does not believe the Israeli attack

Jeruzsálem/Damaszkusz/Teherán – Még az illegitim cionista rezsim egyes kormánytényezői sem mernének kalandorakcióba fogni Irán ellen, bátorítja magát Teherán; a szíriai nagykövet viszont azt állítja, hazája máris harcban áll a nevezett rezsimmel. Eközben Asszad volt miniszterelnöke kijelenti: az alavita rendszer már csak az ország harminc százalékát uralja; a vezető izraeli lap pedig egy Párizsban dolgozó biztonsági elemző háborús esélylatolgatását közli.
.
Még az illegitim rendszer egyes hivatalosságai sem vetemednének olyan ostoba akcióra, mint Irán megtámadása, hiszen tudják, mennyire súlyosak lennének egy ilyen kaland következményei, jelentette ki Rámin Mehmánpárászt, az iráni külügyminisztérium szóvivője, aki szerint nem lehet komolyan venni az olyan híreszteléseket, miszerint küszöbön állna a zsidó állam támadása. „Mi nem számítunk arra, hogy az ilyen állításokat különösebben komolyan kellene venni, mert úgy látjuk, üresek és alaptalanok.
.
.
Irán külügyi szóvivője. Nem kell komolyan venni Izraelt
.
Hasonló véleményen van az iráni védelmi establishment is. Ahmad Vahidi hadügyminiszter azt nyilatkozta az ISNA hírügynökségnek: Izraelnek „határozottan nem áll rendelkezésére az, amivel Iránt legyűrhetné”, és szerinte az izraeli figyelmeztetések nem mások, mint „agyatlan vezetőik gyengeségének jelei”, amelyek célja az, hogy elterelje a figyelmet Izrael olyan belső problémáiról, mint a társadalmi válság.
.
E kommentárok válaszok Binjamin Netanjáhu miniszterelnök és Ehud Bárák védelmi miniszter utóbbi időkben többször elhangzott kijelentéseire, melyek szerint megérett az idő arra, hogy Izrael – akár az Egyesült Államokkal, akár nélküle – csapást intézzen a létét fenyegető iráni nukleáris létesítmények ellen.
.
Az elmúlt hetekben az Egyesült Államok számos tisztségviselője fordult meg Izraelben, számos vélemény szerint azért, hogy a jeruzsálemi vezetést egyelőre lebeszélje a Teheránnal való leszámolásról, miközben Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője kijelentette: továbbra is hisznek a diplomáciai megoldás hatásosságában. Az Egyesült Államok 1980 óta nem áll diplomáciai kapcsolatban Iránnal.
.
Eközben már a New York Times szerkesztőségi cikke is lehetségesnek vélte, hogy Izrael egyedül száll szembe az iráni fenyegetéssel. A Binjamin Netanjáhu politikáját kifejezetten kárhoztató írás Carney álláspontját osztja, és azt állítja, az lenne a legjobb, ha a nagyhatalmak egységesen állnának ki a helyzet megoldása mellett, az izraeli politikusok pedig visszavennének a háborús retorikából.
.
Miközben Irán nem hisz az izraeli támadásban, Szíria meg van győződve róla, hogy az már folyik. Legalábbis ezt állítja Hámid Hasszán, Szíria Teheránba akkreditált nagykövete, aki szerint hazája „háborúban áll a Gonosz Tengelyével”, amelynek központjai Tel-Aviv és Washington. (A kifejezés George W. Bushtól származik, aki Irak és Irán mellett Észak-Koreát sorolta fel mint a tengelyhez tartozó országokat.)
.
.
Hamid Hasszán nagykövet. Csapataik harcban állnak
.
A nagykövet egy teheráni konferencián szólalt fel, amely ezt a hangzatos címet viselte: „Szíria – az első védelmi vonal”. Hasszán az Egyesült Államokat és Izraelt vádolta a Básár Asszad uralmának megdöntéséért harcoló ellenzék támogatásával, és azt is bejelentette, hogy a gonosz nyugati tengelyhez csatlakoztak más országok, így Katar, Törökország és Szaúd-Arábia is. A diplomata külön kiemelte Törökországot, ahonnét szerinte „számos terrorista szivárgott be”, és azt állította, Ankara politikája Szíria biztonságát veszélyezteti.
.
Hasszán leszögezte, hogy a szíriai rendszer és a nép ellen egyaránt összeesküvés folyik, ennek pedig egyedüli oka az, hogy az ország mindig is szembehelyezkedett Amerikával és a cionizmussal. Kijelentései rímeltek hazája ENSZ-nagykövete, Básár Dzsáfári korábbi, az ENSZ Biztonsági Tanácsa címére intézett szavaira, melyek szerint Katar, Törökország és Szaúd-Arábia „terroristáknak nyújtanak menedéket, őket pénzelik és felfegyverzik”. Dzsáfári azt kérte, az ENSZ avatkozzon be „Szíria mellett”.
.
Rijád Hidzsáb volt szíriai miniszterelnök, aki időközben már átállt a lázadók oldalára, azt állítja, Básár Asszad erői már csak az ország területének harminc százalékát ellenőrzik stabilan. Hidzsáb most első ízben jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy „felmondott” a damaszkuszi rémuralomnak. Jordániai sajtókonferencián közölte, hogy a rezsim morális tartása igencsak meggyengült annak hatására, hogy tizenhét hónapja nem képes úrrá lenni a helyzeten, és arra biztatta a „ragyogó forradalomban” résztvevőket, mielőbb szabadítsák fel az egész országot annak területi integritásának megóvása érdekében.
.
.
A volt szíriai miniszterelnök ammani sajtótájékoztatóján
.
A leginkább ceremoniális jellegű miniszterelnöki posztot korábban birtokolt Hidzsáb szunnita muzulmán lévén soha nem volt tagja az alavita Asszad legbelsőbb köreinek, de miután eddig ő a legmagasabb rangú kormányhivatalnok, aki a lázadók oldalára állt, disszidálása szimbolikus értékű csapás a rendőrállamra. Szíriában azt állították, már távozása előtt megfosztották hivatalától, Hidzsáb viszont kijelentette, maga mondott le és távozott, mert Asszad kormányzatát „Allah ellenségének” tartja. „Kötelességem, hogy e romlott rendszertől mossam kezeimet”, jelentette ki, és köszönetet mondott Szaúd-Arábiának, Katarnak és Törökországnak az eddigi segítségért, egyben arra biztatva ezeket az államokat, tegyenek még többet az ellenzék győzelméért.
.
„A háború, amit nem lehet elveszíteni” címmel közöl cikket a legnagyobb izraeli napilap, a Jediot Achronot angol nyelvű honlapja Riccardo Dugulin Párizsban élő biztonságpolitikai elemzőtől, aki számos washingtoni, dubai és bejrúti kutatóintézetnek dolgozott korábban. Dugulin a cikkben azt fejtegeti, hogy egy, az iráni atomlétesítményekre adott válasz lehet nemkonvencionális, de Izraelt létében aligha fenyegetné.
.
Miután azt elemzi, mi a különbség egy katonai konfrontáció meg nem nyerése, illetve elveszítése között, majd kijelenti: a fő kérdés mindenképp az, hogy Irán megnyerhet-e egy háborút, ha akár izraeli, akár amerikai vezetéssel csapást intéznek nukleáris felépítménye ellen – azaz: részint megőrizheti-e atompotenciálja bizonyos hányadát, másrészt képes-e arra, hogy a csapásra ellencsapással válaszoljon? Egyáltalán abban a helyzetben lesz-e, hogy védekezni tudjon? A válasza egyértelmű nem: Iránnak szerinte nincs arra katonailag lehetősége, hogy bármit is megnyerjen Izraellel és az Egyesült Államokkal szemben.
.
.
Álcaruhás iráni katonák parádén. Ez csak kamuflázs
.
Dugulin azt állítja, a Hormuzi-szoros sokszor meghivatkozott lezárása aligha tartana huszonnégy óránál tovább, miután az amerikai haditengerészet azonnali beavatkozását provokálná ki. Ami a másik fenyegetést, a környékbeli amerikai támaszpontok elleni rakétatámadást illeti, az iráni hadsereg ennek megkísérlésével elveszítené azt a stratégiai egyensúlyt, amire épp a nukleáris létesítményei érdekében lenne szüksége. Az elemző úgy véli, Irán térségbeli szövetségesei is sokkal kisebb fenyegetést jelentenek, mint azt sokszor állítják:
.
„Az olyan palesztin terrorszervezetek, mint a Hamasz és az Iszlám Dzsihád, jelenleg stratégiai újrapozicionáláson mennek át az egyiptomi feszültség miatt, és feltehetően nem akarnak újabb izraeli katonai nyomás alá kerülni. Ráadásul az is valószínűtlennek látszik, hogy ezek a terrorcsoportok Irán védelmére tett kísérletük során megkockáztatnák a szétforgácsolódást, lévén Irán a térség egyetlen olyan országa, amely aktívan támogatja a Básár Asszadnak Szíriában palesztin menekülteket gyilkoló, elnyomó hadseregét”, írja az elemző.
.
Dugulin szerint „a Hezbollah marad a zsidó állam biztonságával szembeni legnagyobb fenyegetés”. Az iráni atomlétesítmények elleni támadást a síita terrorcsoport majdnem bizonyosan megpróbálná megtorolni, vagy Izrael ellen intézett, vagy valamilyen nemzetközi terrorcsapással. Ehhez rendelkezik megfelelő fegyverzettel, valamint olyan nagy hatótávolságú rakétákkal, amelyek veszélyeztetik Izrael biztonságát. Ám ahogy a Hezbollahot nem szabad alábecsülni, úgy a libanoni népet sem, amely „nagy százalékban, határozottan el fogja utasítani, hogy országuk infrastruktúráját az iráni érdekek védelmében bénítsák meg”, áll a cikkben. „Az Istenpártra úgy kell tekinteni, mint olyanra, amelyet nagyban korlátoznak a Szíriában megtapasztalt stratégiai akadályok és a kusza libanoni belpolitikai szituáció.”
.
Az írás a továbbiakban azt elemzi, kell-e Izraelnek nagyobb veszteséggel számolnia egy esetleges izraeli ellencsapás idején, s Ehud Bárák védelmi miniszterrel ért egyet, aki szerint „nincs forgatókönyv ötvenezer halottra vagy ötezer meggyilkoltra – és ha mindenki otthonában marad, talán még ötszázan sem halnak meg”.
.
.
Izraeli különleges egység tagja. A veszély kisebb, mint 1973-ban volt
.

„Ráadásul”, folytatódik Dugulin írása, „a beérkező jelentések azt sugallják, az Egyesült Államok kész egy iráni válasszal szemben megvédelmezni Izraelt. Ha Washington maga nem is vállalja el a csapás végrehajtását, területének védelmével még mindig támogathatja szövetségesét.”
.
A szerző mindebből arra következtet, hogy jóllehet az Irán elleni csapás számos szempontból nem egyszerű feladat, sőt a modernkori történelem legvakmerőbb akciói közé kerülhet, a zsidó állam nem veszítheti el ezt a háborút. Talán nem éri el valamennyi célját, és minden élet elveszítését bizonyára fájdalmasan fogják fel, de az iráni válasz még akkora károkat sem okozna az országnak, mint az 1973-as egyiptomi orvtámadás.

forrás:amerikai népszava online.hu

Iran does not believe the Israeli attack

Jerusalem / Damascus / Tehran – Even some of the illegitimate Zionist regime, the government did not dare factors kalandorakcióba to catch Iran, Tehran would encourage you, however, the Syrian ambassador says his country is already at war with the regime called. Meanwhile, former Prime Minister of Assam states alavita the system is dominated by only thirty percent of the country, the sheet is a leading Israeli security analyst working in Paris in war esélylatolgatását communicate.
.
Even the illegitimate regime in certain formal characteristics not vetemednének a foolish action, such as Iran attack, because they know how serious they are would be an adventure of the consequences, said Ramin Mehmánpárászt, the Iranian foreign ministry spokesman, who said that can not be seriously considered in the rumors that threshold would be Attack of the Jewish state. “We do not expect that such allegations should be taken particularly seriously, because we think, are empty and groundless.
.
.
Iran’s foreign affairs spokesman . Israel can not be taken seriously
.
A similar view is also the Iranian Defence Establishment. Ahmad Vahidi minister of defense, told the ISNA news agency: Israel “is definitely not available is what Iran legyűrhetné”, and argues that the Israeli warnings are nothing more than “mindless leaders weakness of signs”, which aims to divert attention from Israel to internal problems as a social crisis.
.
These comments and responses to Prime Minister Ehud Barak Binjamin Netanyahu’s defense minister recently made statements on several occasions, according to which the time is ripe to Israel – even in the United States, even without it – make a disaster threatening the life of the Iranian nuclear facilities against.
.
In recent weeks, several officers of the United States turned up in Israel, according to many opinions, so that the Jerusalem leadership in Tehran for the time being discouraged leszámolásról while Jay Carney, White House spokesman said, still believe in the efficacy of a diplomatic solution. The United States has no diplomatic relations in 1980 with Iran.
.
Meanwhile, now the New York Times editorial in thought also possible that Israel is the only stay against the Iranian threat. The explicit condemnation Binjamin Netanyahu’s policy of writing shared Carney’s position, and claims it would be best if the great powers would be a uniform solution to the situation, the Israeli politicians would be returned to the rhetoric of war.
.
While Iran does not believe the Israeli attack, Syria is convinced that it is already going on. At least, so says Hamid Hassan, the Syrian ambassador to Tehran, who said his country “at war with the Axis of Evil”, which centers in Tel Aviv and Washington. (The phrase comes from George W. Bush, Iraq and Iran, who in addition has listed North Korea as the Axis countries.)
.
.
Hamid Hassan, Ambassador. Our troops are fighting
.
The ambassador spoke of a conference in Tehran, which is represented by the high-sounding title: “Syria – the first line of defense.” Hassan accused the United States and Israel fought to overthrow the rule of Basar Assam with the support of the opposition, and also announced that the evil axis joined other Western countries, including Qatar, Turkey and Saudi Arabia as well. The diplomat emphasized Turkey, from where in his opinion “leaked into a number of terrorist,” and claimed that Ankara’s policy to endanger the safety of Syria.
.
Hassan stated that the Syrian regime and the people against both conspiracy going on, this is the only reason that the country has always been opposed to America and Zionism. Statements rímeltek his country’s ambassador to the UN, Jafar Bachar earlier, the UN Security Council addressed to the words of the title, which according to Qatar, Turkey and Saudi Arabia “refuge for terrorists, because they funded and armed them.” Jaffar asked the UN to intervene, “while Syria”.
.
Riyadh Hijab was Syrian Prime Minister, who has since been changed from the side of rebels, says Bachar forces of Assam, only thirty percent of the territory controlled stably. Hijab for the first time appeared in public since he “resigned” in Damascus rémuralomnak. Jordan’s press conference said that the regime’s moral keeping a very weakened its impact, to seventeen months is not able to overcome the situation and urged the “brilliant Revolution” participants, as soon as possible to release the entire country to territorial integrity is protected.
.
.
The former Syrian Prime Minister Amman press conference
.
The best kind of ceremonial post of prime minister a Sunni Muslim Hijab previously held ever since it was not a member of the innermost circles of Assam alavita, but since he has been the highest-ranking government official, who sided with the rebels, defection symbolic blow to the state police. Syria claimed, has been stripped of his departure from office before, but Hijab declared itself gave up and left because Assam government “enemies of Allah” holds. “It is my duty to wash my hands of this vicious system,” he said, and thanked Saudi Arabia, Qatar and Turkey in the past for help, they are also encouraging the States to make even more of the opposition victory.
.
“In war, you can not lose” the title of the article presents the largest Israeli newspaper, English-language website of the Jedi Achronot Riccardo Dugulin security elemzőtől living in Paris, who many in Washington, Beirut, Dubai and previously worked in research institutes. Dugulin article it explains that an Iranian nuclear facility in response to unconventional, but absence can hardly threaten Israel.
.
After analyzes, the difference between a military confrontation does not obtain, or loss, then declared that the main issue in any case is that Iran’s win with a war, if either Israeli or American leadership strikes were put nuclear superstructure against – that is: atompotenciálja partly to maintain a certain percentage, on the other hand, is able to to strike a blow against the answer? Absolutely, this will be in a position to be able to defend themselves? The answer is not clear: Iran militarily, in his opinion, there is no possibility that anything to win the United States and Israel opposed.
.
.
Álcaruhás Iranian soldiers parade. It’s just kamuflázs
.
Dugulin claims are often cross-referred to the closure of Hormuz Strait if it would take only twenty-four hours-after the U.S. Navy to provoke immediate intervention. As for the other threat to the nearby U.S. bases against missile attack is concerned, the Iranian army is attempting to lose the strategic balance of nuclear facilities in order to exactly what you need. The analyst believes Iran’s allies in the region is much less of a threat, as we often say:
.
“A Palestinian terrorist organizations like Hamas and Islamic Jihad, is currently undergoing a strategic repositioning of the Egyptian power, and probably do not want another military pressure on Israel to avoid. In addition, also seems unlikely that these terrorist groups in Iran to protect the experiments I would venture a fragmented concentration, since Iran is the region’s only country that actively supports the Bachar Asszadnak Syria, Palestinian refugees, murdering, oppressive army, “writes the analyst.
.
Dugulin that “Hezbollah remains the greatest threat against the security of the Jewish state.” The Iranian nuclear facilities against attack on the Shiite terrorist group is almost certainly try to revenge, or sent to Israel, or an international terrorist strike. To do this, have the appropriate weapons, as well as long-range missiles that threaten Israel’s security. But as not to be underestimated Hezbollah, the Lebanese people is not a “high percentage, definitely it will reject their country’s infrastructure to safeguard the interests of the Iranian paralyzed”, says the article. “The Democratic Party of God must be regarded as such, which is largely restricted to the strategic barriers experienced in Syria and the Lebanese domestic political situation is muddled.”
.
The writing was further analyzes should be Israel’s major loss account of a possible Israeli counterstrike during, and Ehud Barak defense minister agree with who said that “there is no script and fifty thousand dead and five thousand killed – and if everyone in your home will remain, perhaps five hundred people did not die it. ”
.
.
Israeli special unit members. The risk is lower than in 1973, was
.
“Moreover,” continues Dugulin writing, “the incoming reports suggest the U.S. is ready to defend Israel against an Iranian answer. If Washington does not itself undertake the implementation of disaster, the area still support the protection of allies. ”
.
The author has, therefore, concludes that although the number of strikes against Iran’s point of view, not an easy task, even in the modern history legvakmerőbb actions may include, in the Jewish state does not lose this war. It may not reach all its objectives, and any loss of life will certainly be painful, but the Iranian response would not have as much damage to the country, such as the 1973 Egyptian orvtámadás.

Source: American referendum online.hu

Leave a Reply 284 megnézve, 1 alkalommal mai nap |