< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: 10 éven belül Rengeteg embert fenyeget az emelkedő tengerszint Ázsiában

| Mobile | RSS

10 éven belül Rengeteg embert fenyeget az emelkedő tengerszint Ázsiában

Négyszázmillió emberre jelenthet fenyegetést a megemelkedett tengerszint bő tíz éven belül Ázsiában.

Jó tíz éven belül a világ 37 megapoliszából 21 Ázsiában lesz. A kontinensen ezért sürgősen “át kell állítani a váltókat”, hogy a nagyvárosok zöldek legyenek, és fenntartható legyen a fejlődés – áll az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) Bangkokban kiadott jelentésben. A világon minden második városlakó Ázsiában él. “E városi népesség gyors növekedése nagyon megterhelte a környezetet” – mondta Csangjong Ri, az ADB főközgazdásza, többek között a levegőszennyezésre és az e városokban keletkező hulladékmennyiségre utalva.

“Most az a feladat, hogy megszülessenek azok a politikai döntések, amelyek megfordítják ezt a folyamatot, és hozzájárulnak a zöldtechnológia fejlesztéséhez” – fűzte hozzá. Az ADB számításai szerint 30 éven belül összesen további 1,1 milliárd ember fog beköltözni a városba Ázsiában. A kontinens nagyvárosai közül sok a tengerparton terül el, ezért különösen ki van téve a tengerszint-emelkedéssel járó veszélyeknek.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 436 megnézve, 1 alkalommal mai nap |