< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: A Szegedi Ifjúsági Napok belopakodott programja a Somogyi Könyvtárban…

| Mobile | RSS

A Szegedi Ifjúsági Napok belopakodott programja a Somogyi Könyvtárban…

2012. augusztus 16. | hozzászólás | Kultúra

Augusztus 22-től 26-ig, a SZIN-en, a civil falu területén várja a betűszerető és játékos kedvű fiatalokat a Somogyi-könyvtár bibliobusza. A könyvtári busz árnyékában felállítják a „kedvenc könyvek fáját”, amelyet minden arra látogató gyarapíthat egy-egy személyes könyvajánlót tartalmazó levélkével. A SZIN végére az is kiderül, hogy az idén mely könyvek kerülnek Szeged nyárzáró fesztiválozóinak toplistájára. A koncertmentes időben 9-től 16 óráig ügyességi és memóriajátékokkal, irodalmi kvízekkel és a Délmagyarország napilap friss példányainak lapozgatásával múlathatják az időt a fesztiválozók.

Augusztus 24-én, pénteken Pilcz Roland, szegedi képregény-alkotó vezetésével hangolódhatnak a műfaj szerelmesei az őszi Képregényfesztiválra.

A SZIN-es könyvtári tagok továbbra is a jól bevált “becsület-kölcsönzéssel” juthatnak könyvekhez a helyszínen. A fesztivál után a szegediek és a Szegeden tanulók negyedéves, ingyenes beiratkozási lehetőséget kapnak a Somogyi-könyvtárba.

45 év, 45 sztár – fellépők a SZIN-en (1967-2012) címmel a könyvtári busz mellett szabadtéri kamarakiállítás várja az érdeklődőket a Szegedi Ifjúsági Napok leghíresebb előadóiról.

A SZIN-ről, nem csak SZINezők számára a Somogyi-könyvtár Dóm téri épületének Internet-terében SZIN-es pillanatok 2011-ből címmel 2012. augusztus 16-ától fotókiállítás látható az Új Lenyomat Médiaműhely fiatal alkotóinak munkáiból. A szeptember 12-éig megtekinthető tárlat felidéz néhány kellemes, vidám pillanatot a tavalyi Szegedi Ifjúsági Napok életképeiből.

Andóczi Balogh Éva
PR-munkatárs
Somogyi-könyvtár

Leave a Reply 491 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: