< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: X. A fekáliaszag terjed az erdei tisztáson…avagy folytatódik a mese!

| Mobile | RSS

X. A fekáliaszag terjed az erdei tisztáson…avagy folytatódik a mese!

2012. augusztus 18. | hozzászólás | Kultúra

A fekáliaszag terjed az erdei tisztáson…avagy folytatódik a mese!

A lányok nem szóltak, csendben hallgatták a mese folytatását. Kati annyira belemerült, hogy mereven nézett előre s közben az agya fényképezte a hallottakat. Az agyi látás konzerválta a hallottakat és rendezte a hosszú távú memóriába. Az arcán láthatóvá vált, hogy pereg a film. A szőke ciklon is érdeklődően „bámult” s közben Ő is arra gondolt, ha az állatok között is ilyen harc folyik a hatalomért, akkor milyen harc van egy kis faluban…

Az állatok között van rosszindulatú, silány, tolvaj, csaló, mint az emberek között! Mekk Elek, szaros szájú görény is ilyen aljas, hazug, szemét s ott zokognak, ahol muszáj. Fúj de undorítóak. Igen…igen, ezeket a tulajdonságokat kellene kiirtani az emberi génekből.

Böngyike csak mondta a mesét s figyelte a reakciókat a barátnőinél. Látta, a téma megmozgatta a képzelőerejüket.

Az erdei tisztáson gyülekeztek az állatok. Gigantikus hangzavar alakult ki. Mindenki mondta a magáét. S eközben a fekália szag elárasztotta az erdőt. Ez nem volt még elég! Később az alattomos gazégetők lent a folyó mellett fáradt olajjal dúsított gazt égettek. A kemény fekete füst terjeszkedett az erdő felett. A sz..rt kimerők vödörrel hordták – mint a bolond kecske- a kertek végébe, volt olyan is, aki kiszippantotta, s volt olyan , aki egyenesen a csatornába emelte át a fekáliát. Ezzel veszélyeztették a folyó tisztaságát s az élőlények biztonságát, a környezetszennyezésről már nem is beszélve!

Több állat jelezte Mézes macinak, a törvény őrének a környezetszennyezést, ám hiába!!! Ők inkább eltusolták, mint eljárást kezdeményeztek volna ellenük. Előbb –utóbb az ivóvíz készletünk kerül veszélybe. A törvény őre és csipike kiment látszatra egy-két helyre s megszámolta a baromfiállományt s ebből állapította meg, (?)- környezetszennyezés nem történt!!!???

Jobb érzésű állatok, mint a gepárd, a tigris, a gorilla jelentették a hivatalos szervnél, akik színes fotókat készítettek a környezetszennyezésről. E kettősnek nem ez volt az első esete, mikor eltusolják az ügyeket! Csak a saját érdekük s a zsebük határozza meg az intézkedést. Fenyegetni s a beosztással visszaélni, na, ez az, ami nagyon megy nekik. – üvöltött a gepárd!

-A mézes maci sem jár el a környezetszennyezésben. – cincogott a mókus. Neki is az, az első, hogy nehezedjen a zsebe, s tövig nyaljon a bögrébe! Nem az állatok érdeke a szempont nála. Vannak, akik megmerik mondani a véleményüket, őket a hatalmával próbálja ellehetetleníteni a törvény őre, és csipike segítségével. A hazugság náluk létkérdés! – mondta a róka kisasszony!

– Igaz. így igaz! Csipike is csak hazudni, s fenyegetni tud!
– Így van, így van, kiabálta a tömeg.
– Mikor zavarjuk el őket?- kérdezte az elefánt.
– Most már hamarosan! – állította a jegesmedve. A hivatalok szeme fölött kezd kitisztulni az égbolt. Tudták, sok baj van… de már nem tűrhetik tovább a visszaéléseket.
– A belvizes házakról is hazudtak, mert azt terjesztették, hogy az erdőben nem is volt belvíz! – kiáltott a hegyi farkas.
– Igaz, igaz… skandált a tömeg! Az én házam is összedőlt, enyém méteres magasságig felvizesedett, nálunk összetört a járólap, nálunk meg leszakadt a mennyezet… Olyan hangzavar alakult ki, hogy a beszélgetést a moderátor nem bírta folytatni. Élvezte a helyzetet, mivel az igazság bimbója kezdett fejlődni. Ilyenkor, pláne az ideges állat csak az igazságot vágja, a mézes mackó s tanács alkalmazottjainak a fejéhez. Azok sem tesznek semmit! Ők ugyanúgy a feketemunkából élnek! – s feketén alkalmazzák a szaros szájú görény fiát is, akinek egy tányér ételt sem ád ez a szemét aljas görény! Kizavarta télvíz idején is!- visított a disznó!

Ezeket el kell zavarni, ezeket el kell zavarni, ezeket el kell zavarni… a tömeg egyre hangosabban deklarálta a mondanivalóját.
– Nagy változások kellenek, ahhoz, hogy az erdő élete megváltozzon. – jelentette ki az árván maradt kis medvebocs.
– Ne várjuk meg a következő választásokat! – mondta határozottan a jegesmedve.
– Én is így látom. Nekem már van jelöltem is! – mondta a szegényeket támogató tücsök.
– Ki az, ki az? – s türelmetlenül keresték a szemkontaktust.
– Még nem aktuális a személye. – trillázott g dúrban a tücsök!
– Akkor mit tegyünk azokkal az állatokkal – mert a mézes maci csapatának nem érdemes jelezni – akik a sz..rt kidobják az ablakon, s belefolyatják a folyóba, s a kertjük udvarába… ott úszik a kula a szennyvíz tetején!

A tücsök közbeszólt. – Én láttam egy esetet, mikor a kula mellúszásban terjengett az udvaron. A gyomron felfordult. Képzeljétek el, 42 fokos melegben mekkora járvány keletkezhet az erdőben. Aki meg fáradt olajjal önti le a sz..rt, majd beszántja a földbe az is egy szemét büdös állat. Pláne az, aki az élővilágot – folyót- szennyezi! – Hát ilyen a Mekk Elek is az ideg kezelt kontár kecske! – ásított a póni.
Barátaim! Ezt nem lehet hagyni. Az erdei tanácsot fel kell jelenteni a bíróságon! Egyetértetek?
– Igen, igen egyetértünk. Hol kell aláírni a beadványt. Takarodjon a Mézes mackó és silány csapata, a testülete sem ér egy fabatkát sem. A cigarettaárus ellen sem kezdeményeztek szabálysértési eljárást, hisz a férjeknek nála szerzik be a füstölni valót!!- a képviselők… legyintett, majd kiáltott a dögkeselyű.
– Igen le… kell… váltani, le… kell… váltani. Zavarjuk el őket, csak előbb jelentsük fel a bíróságon ezeket a szennyeket!
– Mekk Elek legyen az első, akit az erdő adjon ki az igazságszolgáltatásnak. – jelentette ki a tücsök. Ez mindent megváltoztatna. Tegnap egy piros kisbusz állt meg előtte…jól látható volt kié is a busz!!
-S mi lesz a szolgáltató Kft. – vel!- kérdezte a csőrmester, aki egyetértett az itt hallottakkal. A csendőrség is keményebben fog fellépni a feketemunkások ellen, s megfigyelik a mézes maci nyalásait…
– A polgárőrség is!- nevetett a vidra.
– Csak fogd be a pofádat! Te is az idegbeteg, aljas adócsalóhoz viszed a szerelni valót. Erre a vidra semmit nem tudott szólni, mivel fején találták a szöget. Neked volna a kötelességed jelenteni a hivatalok felé, pl a csendőrség, a NAV felé a folyamatos adócsalást! Be sem jelented a munkásaidat!- lihegett a büdös borz.
– Reméljük, ha a mézes mackó s társai el mernek járni a szaros szájú görény + Mekk Elek, s társaik ellen, akkor változások jöhetnek, lesz értelme a szolgáltató Kft-nek!- jelentette ki nyugodt hangon a rangidős jegesmedve!

2012.augusztus 18 -oil-

Leave a Reply 328 megnézve, 1 alkalommal mai nap |