< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A TV2-nél az MSZP volt izmos, az RTL Klubnál a Jobbik

| Mobile | RSS

A TV2-nél az MSZP volt izmos, az RTL Klubnál a Jobbik

2012. augusztus 19. | hozzászólás | Közélet

A kormány gazdaságpolitikai intézkedései, a természeti katasztrófák és a szélsőséges időjárás okozta károk, valamint az erőszakos bűncselekmények voltak a leggyakoribb témák júliusban a hírműsorokban – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentéséből.

A politikusok médiahasználatára vonatkozó jelentés azt tartalmazza: az M1 esti Híradójában 7,7 százalékos arányban szerepelt a kormány a politikai témájú hírek között, míg a Fidesz majdnem 51 százalékban, a KDNP pedig további 5,6 százalékban. Az MSZP aránya majdnem 12 százalékos volt, ugyanennyi hely jutott a Jobbiknak is, míg az LMP-nek 8,1 százaléknyi szereplési lehetősége volt, a Demokratikus Koalíciót magában foglaló függetleneknek pedig 4,4 százaléknyi.

Az RTL Klub esti Híradójában, júliusban a kormány szereplési aránya a politikai híreken belül több mint 11 százalékos volt, a Fideszé pedig 59,4 százalék. A KDNP aránya 4 százalék fölötti, az MSZP több mint 7 százalék volt, a Jobbiké meghaladta a 10 százalékot, az LMP aránya pedig a 6 százalékot. A függetlenek itt 1 százalékos szereplési lehetőséghez jutottak.

A TV2 Tények című műsorában a kormányról szóló hírek 7,3 százalékos arányt mutattak, a Fidesz pedig majdnem 59 százalékban szerepelt. A KDNP aránya nem érte el a 3 százalékot, az MSZP pedig pontosan 22 százalékos volt. A Jobbik majdnem 4 százaléknyi szerepléshez jutott itt, az LMP aránya megközelítette az 5 százalékot, a függetleneké viszont nem érte el az 1 százalékot.

Orbán Viktor miniszterelnökkel összesen 347 alkalommal foglalkozott a média júliusban, 190 alkalommal meg is szólaltatta. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke 25-ször szerepelt a hírekben, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke 28-szor, Vona Gábor Jobbik-elnök 19 alkalommal, míg Jávor Benedek, az LMP parlamenti frakcióvezetője 31-szer.

A Fideszből a legtöbbször Orbán Viktor jutott be a médiába, őt követte Varga Mihály, Fazekas Sándor, Matolcsy György és Hende Csaba. A KDNP-ből a legtöbbször Soltész Miklóst láthatták, hallhatták az emberek, valamint Semjén Zsoltot, Harrach Pétert, Tarnai Richárdot és Bagdy Gábort. Az MSZP-ből a legtöbbet Mesterházy Attila szerepelt, valamint Józsa István, Korózs Lajos, Török Zsolt és Burány Sándor.

A Jobbikból a legtöbbször Szegedi Csanád került be a hírekbe, Vona Gábort, Volner Jánost, Novák Elődöt és Szilágyi Györgyöt megelőzve. Az LMP-ből a legnagyobb számban Schiffer András szerepelt a médiában, valamint Jávor Benedek, Karácsony Gergely, Scheiring Gábor és Heltai László. A Demokratikus Koalícióból Gyurcsány Ferenc került be a legtöbbször a médiába, valamint Molnár Csaba, Bauer Tamás, Baracskai József és Varju László.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 300 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: