< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ausztráliába küldené birkát őrizni Orbánt a Szolidaritás

| Mobile | RSS

Ausztráliába küldené birkát őrizni Orbánt a Szolidaritás

2012. augusztus 21. | hozzászólás | Közélet

„Előre bejelentett flashmobra” készül a Szolidaritás Ifjúság Orbán Viktor házának közelében. Az aktivisták az „Emberi Konzultáció” eredményeit szeretnék átadni, illetve Ausztráliába küldenék a miniszterelnököt, birkát őrizni.

„Viktor csomagolj!” címmel hirdetett „flashmobot” a Szolidaritás Ifjúság a Csipke utca és György Aladár utca sarkára, Orbán Viktor lakásának közelében. A rendezők az elmúlt hónapban tartott „Emberi Konzultáción” kitöltött kérdőíveket szeretnék átadni a miniszterelnöknek, mivel, mint mondják, a közvélemény-kutatás során „egyértelműen kiderült, hogy az emberek többsége Orbán Viktort alkalmatlannak tartja az ország vezetésére.”

A tüntetés szervezői arra kérik a résztvevőket, hozzanak magukkal bőröndöket, jelezve, hogy segítenének Orbánnak a pakolásban, mivel megtalálták „az ideális életpálya-modellt” a miniszterelnöknek: Ausztráliában „azonnali munkakezdéssel várják birkapásztornak” – írják a Facebookon közzé tett felhívásban – mivel „Orbán Viktor két éve mindenkit birkának néz.”

A Szolidaritás még augusztus elején próbált tüntetést bejelenteni Orbán háza elé, mire a Terrorelhárítási Központ úgynevezett „személy- és létesítménybiztosítási intézkedést” léptetett életbe a lakás környékén, a környező utcákat lezárták, a szerdai tüntetés alatt kordonokkal teszik megközelíthetetlenné. A rendeletet a TEK-et vezető Hajdú János személyes aláírásával adták ki, indoklásában az áll, hogy a XII. kerületi Cinege út 5. szám lakás alatti épületben védett személy tartózkodik. Hajdu János a budapesti rendőrfőkapitányt arra kérte, hogy az intézkedést „további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki”.

Nagy Ágnes, a Szolidaritás „Akciócsoportjának” vezetője azt mondta: a holnapi esemény nem a szó hagyományos értelmében vett flashmob lesz, hanem szabályosan bejelentett tüntetés a védett zónán kívül. „A flashmob szót azért használjuk, mert jelezni szeretnénk, hogy nem tömegtüntetést szeretnénk tartani, hanem egy rövid performansszal szeretnénk üzenni a kormánynak.” – mondta. A Szolidaritás reméli, hogy át tudják majd adni a miniszterelnök stábjának a kitöltött kérdőíveket, ha viszont azok nem veszik át, az anyagot postán is elküldik – ígérte Nagy.

A szervező azt mondta: az Emberi Konzultáció sikerén felbuzdulva csütörtöktől folytatni fogják a kérdőíves gyűjtést. Legközelebb Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterről kérdezik meg az emberek véleményét, majd „minden fontosabb tárcán végigmennek”, a válaszokat pedig hasonló módon kívánják majd eljuttatni az érintett minisztereknek.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 187 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: