< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Szlovák ex-miniszter lánya okozta az M3-ason a balesetet: 3 halott

| Mobile | RSS

Szlovák ex-miniszter lánya okozta az M3-ason a balesetet: 3 halott

2012. augusztus 22. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

A nőt őrizetbe vették, apja 2002-ben halt meg, Szlovákia egyik leggazdagabb embereként tartották számon, az utolsó Mečiar-kormány közlekedési minisztere volt.

Őrizetbe vették azt a szlovák állampolgárságú, 35 éves nőt, aki az M3-as autópályán kedd hajnalban három ember halálához vezető balesetet okozott; a szakértői vélemény szerint a nő ittasan vezetett – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a kirendelt szakértő a vér- és a vizeletvizsgálat alapján alátámasztotta a baleset helyszínén már fennálló gyanút, miszerint a BMW vezetője alkoholos befolyásoltság alatt vezette autóját, amikor belerohant az előtte haladó Fiatba.

Kiégett Fiat Punto az M3-ason: hárman haltak meg a balesetben

Hogy pontosan milyen mértékű ittasságra derített fényt a szakértői vizsgálat, arról a rendőrség a személyiségi jog védelmére, illetve nyomozati érdekre hivatkozva egyelőre nem nyilatkozik – tette hozzá a szóvivő.

Elmondása szerint a szlovák állampolgárságú nőt kedd délután ittas állapotban elkövetett, több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, vallomása nem publikus.

A rendőrség – a baleset súlya, az ittasság ténye, illetve amiatt, hogy külföldi állampolgárról van szó – javasolja az illetékes ügyészségen a nő előzetes letartóztatásba vételét; a bíróság várhatóan még a héten dönt az ügyben – közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy valóban elaludt-e a volánnál a sofőr, mielőtt belerohant a Fiatba, a szóvivő megjegyezte: feltételezhetően igen, de ezt a körülményt még vizsgálják.

A rendőrség korábbi közlése szerint a szlovák rendszámú BMW kedden hajnali 4 óra 45 perckor nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt.

A szabályosan közlekedő személyautóban két középkorú karácsondi házaspár utazott. Négyük közül hárman bennégtek a kocsiban, míg azt az 54 éves nőt, aki ki tudott menekülni a járműből, másod- és harmadfokú égési sérülésekkel a fővárosi Honvéd kórházba vitték; állapota súlyos, életveszélyes – mondta a PMRFK szóvivője.

Az Új Szó közben arról ír, hogy a balesetet Alexander Rezeš, a 2002-ben elhunyt szlovák milliomos lánya, Eva Varholíková okozta.

Rezeš az utolsó Mečiar-kormány közlekedési minisztere volt, az ország egyik leggazdagabb embereként tartották számon. A Mečiar-éra privatizációiból gazdagodott meg, nevéhez fűződik a Kassai Vasművek magánosítása, a vállalat vezérkarába került fia, Július is, aki jelenleg is az ország multimilliomosai közé tartozik. Testvére, Eva nem vett aktívan részt a család vállalkozásaiban, a bulvárlapok rendszeresen foglalkoznak zűrös magánéletével, több sikertelen házasságával.

atv.hu / MTI / Új Szó
forrás:atv.hu

Leave a Reply 1703 megnézve, 1 alkalommal mai nap |