< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán: Ne bocsátkozzanak veszélyes kalandokba

| Mobile | RSS

Orbán: Ne bocsátkozzanak veszélyes kalandokba

2012. augusztus 31. | hozzászólás | Közélet

A kormány beavatkozása nélkül sok tízezer ember találta volna magát rövid időn belül az utcán – fogalmazott a miniszterelnök.

„Ha cigánygyerekek potyognak az égből”, akkor is megépül 2016 végéig a Csorna és Szombathely közötti autóút – jelentette ki a miniszterelnök a szombathelyi Friss FM kereskedelmi rádiónak adott interjújában, amelynek szövege pénteken került fel a rádió internetes portáljára, a Frisss.hu-ra. Hangsúlyozta: elemi erejű szükség van arra, hogy a Győr–Szombathely-útvonalat, és az M1-est Sopronnal összekötő utakat megépítsék legalább autóút minőségűre. A kormány elkötelezett a beruházás mellett, az eddigi késlekedés oka, hogy a kormányváltáskor nagyon előkészítetlen állapotban találták a fejlesztés terveit – tette hozzá.

Megújulás

Több mint 1200 kilométernyi négy és öt számjegyű közút újul meg 2014 végéig az Új Széchenyi Terv keretében. A kormány 25 milliárd forintot átcsoportosított erre a célra az ÚSZT-n belül, így 104 milliárd forint áll rendelkezésre a program végrehajtásához. A rendkívül leterhelt 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közötti 33 kilométeres szakaszát július közepén, míg zalai szakaszát augusztus közepén adták át.

Orbán Viktor egy korábbi interjúban is elmondta: a 86-os főút Csorna–Szombathely közötti szakaszának szélesítési munkálatai 2016 végéig befejeződnek.

Több mint 1000 munkahely

A kormányfő az interjúban arról is beszélt: Szombathelyen 700 munkahely jön létre a járműipari alkatrészgyártó LuK, Bükön pedig 350 új munkahely vár betöltésre a Nestlé állateledelgyára fejlesztésének köszönhetően, ez pedig azt az üzenetet hordozza, hogy bár kétségkívül számos nehézséggel kell megküzdenie az európai gazdaságnak – így benne Magyarországnak is –, a befektetők már látnak fantáziát a magyar gazdaságban.

Orbán szólt arról is, hogy Magyarországon egyszerre van jelen munkaerőhiány és munkanélküliség. Éppen ezért a magyar felsőoktatás belső szerkezetét át kell alakítani, és a mérnökképzésben is fel kell kapaszkodni az élvonalba. Magyarország jövője a termelésben, és a mérnöki tudás által létrejövő beruházásokban van – mutatott rá.

A forintról

A miniszterelnök beszélt a forint árfolyamáról is, szerinte a magyar fizetőeszköz továbbra is nagy ingadozásokat fog mutatni. A kormány beavatkozása nélkül sok tízezer ember találta volna magát rövid időn belül az utcán bedőlt devizahitele miatt – tette hozzá a miniszterelnök.

„Arra hívom fel a magyarok figyelmét, ne bocsátkozzanak veszélyes kalandokba az árfolyamnyereség illúziója miatt, mert ismét kellemetlen meglepetés érheti őket. Az árfolyamot mint bizonytalansági tényezőt kell továbbra is figyelembe venni a családi kasszában” – fogalmazott a miniszterelnök a Frisss FM-nek adott interjúban.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 971 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: