< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Veszprém: tiltakozás és útlezárás a jobbikos masírozás ellen

| Mobile | RSS

Veszprém: tiltakozás és útlezárás a jobbikos masírozás ellen

2012. szeptember 8. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Tizenkét szervezet, közöttük pártok félpályás útlezárással tiltakoztak a Veszprémbe vezető utak mentén szombat délelőtt a Jobbik által a megyeszékhelyre aznapra meghirdetett Magyar Élet Menete című rendezvény ellen.

A megmozdulást a Világos Veszprémért Mozgalom hirdette meg. A szervezet – saját meghatározása szerint – “egy civil összefogás, mely városukat szerető, annak nyugalmát és békéjét féltő, demokratikus gondolkodású magyar emberek mozgalma”. A forgalomlassító demonstráció kezdetén a szervezet szóvivője, Nagy Imre elmondta: az útlezárással arra akarják felhívni a figyelmet, hogy “Veszprém nem kér a Jobbik meneteléséből, nem kér a megfélemlítésből, a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből”. Szerintük a Magyar Élet Menete elnevezés “burkolt zsidózás”. Megjegyezte: Veszprém békés város, ahol a véleménykülönbségeket párbeszéd útján mindig el tudták rendezni, nem kellett máshonnan embereket idevezényelni, hogy nyomatékot adjanak a véleményüknek.

A Veszprémbe vezető hét út mentén 200 gépjárművel mintegy 400 demonstráló lassította a forgalmat; a Budapest felől érkezők jelentős torlódásokkal szembesültek.

A tiltakozók fél tizenegykor fehér felsőruházatban a színházkertbe vonulnak, ahol az uniós köztársasági elnökök által ültetett fáknál és emléktáblánál egy-egy szál fehér szegfűvel és néma főhajtással “emlékeznek meg a köztársaságról”.

A Világos Veszprémért Mozgalomhoz csatlakozott a Buhim-Völgyi Baráti Kör, a Buhim-völgyi Szalon Kulturális Egyesület, a Demokratikus Koalíció Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, a HIT Gyülekezete, a Józan Ész Társaság, a Kádártai Lakosok Egyesülete, a Lokálpatrióták a Városért Közhasznú Egyesület, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Veszprém megyei szervezete, az MSZP Veszprém, a Szövetségben Együtt Magyarországért Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, a Magyar Szolidaritás Mozgalom Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei és a Veszprémi Polgári Társaskör.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 273 megnézve, 2 alkalommal mai nap |