< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Világhírű kuriózum, Wagyu szarvasmarha

| Mobile | RSS

Világhírű kuriózum, Wagyu szarvasmarha

2012. szeptember 8. | hozzászólás | Közélet

Elsőként forgalmazza a húst a magyar üzletlánc
Különleges, kuriózumnak számító prémiumtermék forgalmazását kezdte meg a CBA. A Japánból származó, Magyarországon tenyésztett, világhírű Wagyu marhahúst kizárólag a CBA értékesíti hazánkban. A CBA szerint nem szabad kompromisszumot kötni, a Magyarországon fellelhető legjobb minőségű termékekkel kell ellátni a vásárlókat.

Új prémiumtermék értékesítését kezdte meg a magyar tulajdonú CBA. „A hazai üzletlánc Magyarországon elsőként forgalmazza a világhírű, Japánból származó, de magyar tenyésztésű Wagyu szarvasmarha húsát. A fogyasztók egyelőre a főváros II. kerületében, a Hidegkúti út 167. szám alatt található CBA Prímában vásárolhatják meg a páratlan tulajdonságokkal rendelkező marhahúst” – mondta lapunknak Fodor Attila, a magyar üzletlánc kommunikációs igazgatója. Kiemelte, a CBA komoly erőforrásokat mozgósít azért, hogy fellelje a lehető legkiválóbb minőségű alapanyagokat és élelmiszereket Magyarországon. „Nincs kompromisszum, a küldetésünk, hogy a legjobbat kapják a vásárlóink” – fogalmazott Fodor Attila.

A Wagyu húsát Zichy Mihály Baranya megyei, ófalui tenyésztőtől veszi meg a magyar üzletlánc. „Harminc Wagyu szarvasmarhát tartok jelenleg, havonta egy állat kerül a CBA üzletébe a vágás és feldolgozás után. A Wagyu a páratlan gasztronómiai értékein túlmenően rendkívüli módon egészséges táplálék. A világ egyik legmárványosabb, leglágyabb, legpuhább és legízletesebb marhahúsáról van szó. Koleszterinszintje alacsonyabb, mint bármely más tenyésztett szarvasmarhafajtának” – ismertette Zichy Mihály. A világon folyamatosan növekvő kereslet mutatkozik a Wagyu iránt. Húsa prémiumtermék, egy kilogrammja minőségtől függően nyolc–huszonnyolcezer forintba kerül. Fodor Attila hangsúlyozta, ez az összeg kifejezetten kedvező ár, miután külföldön ennek a sokszorosát is elkérik az állat húsáért. Egy négyszemélyes vacsora már 20–30 dekagramm húsból elkészíthető, az ízélmény páratlan. „A Wagyu húsának értékesítése mellett szeptember második felében kezdjük meg Borbás Mama csirkéjének az árusítását, de ezen túlmenően friss vadhúsokkal is bővítjük kínálatunkat” – mondta Fodor Attila.
Szarvas Szilveszter

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 302 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: