< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: MSZP: az előregisztráció a mohácsi vész

| Mobile | RSS

MSZP: az előregisztráció a mohácsi vész

2012. szeptember 10. | hozzászólás | Közélet

Alkotmányellenesnek és veszélyesnek nevezte Molnár Zsolt a választási előregisztrációt. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak országgyűlési választások léteznek.

A politikus a STOPnak elmondta, hogy a tervezett előregisztráció nem csak alkotmányellenes, de technikailag veszélyes, szinte kivitelezhetetlen, így rengeteg problémát okoz. Nem világos például, hogy melyik választásra kell majd regisztrálni. Felvetette a kérdést, hogy ha az országgyűlési választásra regisztrálni kell, akkor az európai parlamenti és az önkormányzati fordulókra mi alapján zajlik majd a választás, az ajánlás? Ki ajánlhat majd jelöltet? Ráadásul 5 éves önkormányzati ciklusok bevezetése mellett néhány év múlva nagyon távol kerül majd az országgyűlési és az önkormányzati forduló. Elfogadhatatlan, ha két-három évvel az önkormányzati döntés előtt lényegében eldől, hogy ki vehet majd részt a szavazásban – ismertette pártja álláspontját a képviselő.
Infinety network

Meggyőződésünk, hogy a javaslat tele lesz kínmegoldásokkal, hibákkal, az alkotmányosságot feszegető ötletekkel. Biztos vagyok benne, hogy sokkal életszerűbb megoldás jöhetne létre, ha szakértő közösségek, civil szervezetek és politikai pártok konszenzusára épülne az új rendszer – jelentette ki, hangsúlyozva, követelik, hogy az egész ötletelést hagyja abba a kormány, és kezdődjön konszenzusos megoldáskeresés. A Fidesz elnöksége nem az ország, és ezt nekik is érteniük kell – figyelmeztetett.

Molnár Zsolt délelőtt, sajtótájékoztatón is bírálta az előzetes regisztrációt. Kifejtette, hogy az állampolgárok 70 százaléka ellenzi ezt a döntést. Mivel a kormánypárt frakciója a Vas megyei városban döntött az előregisztrációról, Molnár kijelentette, hogy Sárvár lesz a magyar demokrácia Mohácsa.

Beszélt arról is, hogy valamiféle ajánló-rendszerre szükség lesz a kopogtatócédulázás megszüntetése esetén is, valamint felemelte szavát mind a lehetséges kaució, mind az ellen, hogy a Parlamenten belüli és kívüli pártokra eltérő szabályozás vonatkozzon.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 323 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: