< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Bin Laden leleplezője figyelmeztet: Pakisztán az USA-t tartja a legfőbb ellenségének

| Mobile | RSS

Bin Laden leleplezője figyelmeztet: Pakisztán az USA-t tartja a legfőbb ellenségének

2012. szeptember 11. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Az Oszama bin Laden elfogásában kulcsszerepet játszó pakisztáni orvos arra figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy Pakisztán a „legnagyobb ellenségként” tekint Amerikára. A CIA informátora szerint a kormány csak azért állítja be magát Washington szövetségesének, hogy ezzel dollármilliárdokra tegyen szert a segélyalapokból.

Shakil Afridi pakisztáni orvos volt az, aki elvezette az amerikai titkosszolgálatot Oszama bin Laden rejtekhelyére tavaly, de később a pakisztáni belbiztonsági hivatal brutálisan megkínozta ezért. Afridi az amerikai FoxNews csatornának adott riportban elmondta, hogy a pakisztáni ügynökségek mindig is ellenségesek voltak az Egyesült Államokkal szemben. „Azt mondták, hogy az amerikaiak a legnagyobb ellenségeink, sokkal inkább, mint az indiaiak. Próbáltam azzal érvelni, hogy Amerika Pakisztán legnagyobb támogatója, több milliárdos segélyt, társadalmi és katonai segítséget nyújt, de mindig csak azt hajtogatták: ők a legfőbb ellenségeink. Az ellenséggel paktáltál össze” – mesélte.

A pakisztáni titkosszolgálat (ISI) részt vesz a Hakkáni hálózat finanszírozásában, amelyet a múlt héten minősített terrorszervezetnek az Egyesült Államok külügyminisztériuma.

A pakisztáni titkosszolgálat részéről az is barátságtalan lépés az Egyesült Államokkal szemben, hogy akadályozza a CIA-t az elfogott fegyveres lázadók kihallgatásában. Pakisztán egyébként gyakran szabadon engedi őket, így szabadon visszatérhetnek Afganisztánba, hogy folytassák a támadásaikat a NATO-erők ellen.

atv.hu / FoxNews.com

forrás:atv.hu

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |