< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Vadember ment be a városházára – nem tudni, hogy kicsoda

| Mobile | RSS

Vadember ment be a városházára – nem tudni, hogy kicsoda

2012. szeptember 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kilenc hónappal rejtélyes felbukkanása után a berlini rendőrség körözteti annak a fiatal “vadembernek” a fotóját, aki állítása szerint 5 évig élt az erdőben és nem tudja, hogy kicsoda.

Micheal Gassen, a berlini rendőrség szóvivője a Daily Telegraph munkatársának elmondta: fogalmuk sincs a fiú valódi személyazonosságáról, de remélik, hogy a fotó segít megoldani a csak Ray néven ismert fiú rejtélyét. „Ki ismeri a képen látható személyt, és ki tud információval szolgálni személyazonosságáról, vagy esetleges rokonairól?” – olvasható a kedden közzétett fotóval együtt kiadott felhívásban.

A rendőrség a mindenre kiterjedő nyomozás ellenére sem tudta azonosítani a tavaly szeptemberben a berlini városházán felbukkanó, enyhe angol akcentussal, németül azonban csak néhány szót beszélő fiút. A fiú megingathatatlanul ragaszkodik eredetileg előadott történetéhez: 5 évig élt apjával az erdőben, miután édesanyja egy autóbalesetben életét vesztette. Ray közölte: csak azt tudja, hogy apját Ryannek, anyját pedig Doreennek hívták, arról viszont fogalma sincs, családja honnan származik.

Ray a rendőrségnek arról számolt be: 5 napig gyalogolt az erdőben Berlinig, miután apja „meghalt egy zuhanásban”, és ő „kövek alá” eltemette az erdőben. A rendőrség az Interpol segítségét kérte a tinédzser azonosításához. Azonban a DNS és ujjlenyomat-vizsgálatok sem vittek közelebb az igazsághoz: a fiú nem szerepel sem eltűnt személyek listáján, sem hatósági nyilvántartásokban, a rendőrség azonban „erősen kételkedik” a fiú történetét illetően – közölte a rendőrség szóvivője a helyi médiával.

Az egyetlen dolog, amit el tudtunk érni nála: „hosszas beszélgetések után” végül megengedte, hogy nyilvánosságra hozzunk róla egy fotót, és egy felhívást a kilétéről – közölte a szóvivő.

A fiú úgy gondolja, 1994. június 20-án született, ebben az esetben a következő héten lenne 18 éves. Ray pillanatnyilag egy fiatalkorúakat támogató szociális szolgálat gondoskodása alatt áll, és egy berlini iskolába jár.

A rendőrség azonban továbbra is szkeptikus: „elképesztő, mennyire nem foglalkoztatja, hogy rájöjjünk, kicsoda” – mondták a hatóságok.

atv.hu / The Telegraph

forrás:atv.hu

Leave a Reply 224 megnézve, 1 alkalommal mai nap |