< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Simicskó nem erősítette meg, de nem is cáfolta az új posztjáról szóló hírt

| Mobile | RSS

Simicskó nem erősítette meg, de nem is cáfolta az új posztjáról szóló hírt

2012. szeptember 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nem erősítette meg, de nem is cáfolta Simicskó István, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára azt az értesülést szerdán, hogy ő váltja posztján a sportért felelős államtitkárt. Az MTI egy budapesti rendezvényen feltett kérdésére a kereszténydemokrata politikus azt válaszolta, hogy egyelőre a HM „sportoló államtitkárának” tekinti magát, de oda megy, ahol szükség van rá.

Az Index múlt szerdán írta meg, hogy akár napokon belül meneszthetik Czene Attilát, a sportért felelős államtitkárt. Az internetes lap információi szerint a sportügyekért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumában már javában zajlik az utódkeresés, és a befutó Simicskó István, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára lehet.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Bors című napilapban kedden megjelent nyilatkozatában erősítette meg, hogy hamarosan menesztik a sportért felelős államtitkárt. „Czene Attilára továbbra is nagy szükség van a magyar sportélet vezetésében, ám az ő jelenlegi tisztségével járó feladatokat inkább aktív politikusra szeretnénk átruházni” – idézte a lap Balog Zoltánt.

Az ügyben megszólalt Czene Attila is, aki úgy fogalmazott: „aligha nekem kellene kommentálnom ezt az értesülést. Egyelőre végzem a munkám, de nyilván a feletteseim döntenek a sorsomról, én azt nem tudom befolyásolni”.

Simicskó István szerdán az MTI kérdésére, amely jövőjét firtatta, azt mondta, hogy jelenlegi feladatát szeretné tisztességgel, felelősségteljesen ellátni, a jövőben pedig oda megy, ahol feladat van, ahol szükség van rá.

A Heti Válasz Online korábban úgy értesült: Simicskó István utódja Csampa Zsolt fideszes országgyűlési elnök lehet. Csampa Zsolt egyelőre nem reagált az értesülésre.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 306 megnézve, 1 alkalommal mai nap |