< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tízmilliárdokba kerül Tarlós tévedése

| Mobile | RSS

Tízmilliárdokba kerül Tarlós tévedése

2012. szeptember 20. | hozzászólás | Közélet

A Budapesti Közlekedési Központ a Városháza kolonca, egy kisgömböc, amelyik tízmilliárdokat szív magába feleslegesen – mondta az ATV Start című műsorában Horváth Csaba az MSZP fővárosi frakciójának vezetője.

A politikus szerint Tarlós István végre felismerte, hogy rosszul döntött akkor, amikor a BKK élére Vitézy Dávidot javasolta. Azt a fiatalembert, akinek az első munkahelye lett az a vezérigazgatói poszt, ahol tízezer munkavállalóért is felel. Csakhogy elmozdítani már nem tudja, mert a Fidesz nem akar politikai vereséget szenvedni közlekedési központ vezetőjének esetleges leváltása miatt.
Infinety network

Horváth Csaba: politikai okokból védi a Fidesz az alkalmatlan Vitézyt
Az igaz, hogy pár éve civilként Vitézy kívülről fújta a 4-es, és a 6-os villamos valamennyi megállóját, de ettől még felkészületlen volt annak a feladatnak az ellátására, amivel megbízták, jelentette ki Horváth, majd hozzátette, hogy nemcsak a most nyilvánosságra került szabálytalan tankolások, és vacsoraszámlák hozhatóak fel Vitézy ellen, hanem ennél jóval súlyosabb vádak is. Ezek között említette az irodabérlést 100 millióért, bútorvásárlást 50 millióért, illetve a használt Mercedes buszok beszerzését, a kelleténél 200 millióval többért.

Mészáros Antónia kérdésére, hogy akkor miért a vacsoraszámlát kérik most rajta számon azt válaszolta, hogy annak idején Al Caponét is adócsalásért ítélték el. A fővárosi Fidesz frakció szerinte politikai okokból védi most Vitézy Dávidot. Ahogy mondta a mai Magyarországon ismét jellemző a Rokonok című regényből ismert “uram-bátyám” viszonyulás. Vitézy pedig jó kapcsolatban van magával Orbán Viktorral is, így a fővárosi Fidesz frakció még a főpolgármesterrel szemben is védi őt.

Vitézy Dávid: a villamosok megállóit kívülről fújja, de ez nem elég
Horváth azt is mondta, hogy annak idején Tarlós éppen amiatt támogatta Vitézy kinevezését a BKK élére, mert abban bízott, hogy a fiatalember személyes kapcsolatainak köszönhetően a korábbinál jóval több kormányzati pénz érkezhet Budapest számlájára. Csakhogy – folytatta Horváth -, Budapesten nem szeretik az emberek a Fideszt, a párt pedig éppen ezért haszontalannak tartja, sőt utálja a fővárost. Éppen ezért kevés pénzt ad, vagyis felesleges volt a szakmailag felkészületlen Vitézyt erre a posztra kinevezni.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 304 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: