< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Matolcsy helyett Varga Mihály ugrott be – az eredmény ugyanolyan lesújtó

| Mobile | RSS

Matolcsy helyett Varga Mihály ugrott be – az eredmény ugyanolyan lesújtó

A Magyar Szocialista Párt vezetősége közleményben reagált Varga Mihály televíziós nyilatkozatára, amelyben az IMF/EU-tárgyalásokért felelős politikus új, unortodox közgazdasági összefüggésekkel örvendeztette meg a közvéleményt.

” Varga Mihály tárca nélküli miniszter a Duna Tv Közbeszéd című csütörtöki műsorában azt mondta, a kormány és a nemzetközi szervezetek eltérően látják a 2013-as növekedést, de a magyar fél bízik abban, hogy beindul a belső fogyasztás. Ezt azzal indokolta, hogy ha a hűtőszekrény elromlik, azt előbb-utóbb le kell cserélni” – így számolt be a sajtó a kormányzati elképzelésekről.
Infinety network
“Meglepetéssel fogadtuk, hogy az unortodox gazdaságtudomány legújabb állását ezúttal nem Matolcsy György, hanem Varga Mihály ismertette. Hogy az igazságtalan, egykulcsos adórendszer, az európai rekordszintre emelt áfa, valamint az elmúlt két évben kivetett több mint 25 új adó nem fogja beindítani a növekedést, az már a bevezetésükkor is világos volt” – olvasható az MSZP által kiadott közleményben.

– “De hogy a fellendülést egyszer a hűtőszekrények és a tévék előbb vagy utóbb szükségszerűen bekövetkező elromlásától várja majd a kormány, azt még a legmerészebb rémálmainkban sem mertük volna gondolni.

Azonban, ha az idei évre ígért gazdasági elrugaszkodáshoz valóban a frizsider és a TV elromlásán át vezetne az út, akkor Varga Mihály, Matolcsy György és az unortodox gazdaságpolitika zászlóvivői akár már vehetnék a kalapjukat. A műszaki cikkek amortizációjához ugyanis nincs szükség a Fidesz-kormányra.”

A “Reagálás Varga Mihály “televíziós” nyilatkozatára” című közlemény be sem várja Selmeczi Gabriella válaszát, megelőlegezik a bizalmat a Fidesz szóvivőjének: “Érdeklődve várjuk a Fidesz szóvivőjének újabb kioktatását, amely kimutatja majd: az Orbán-kormány tulajdonképpen csak példát mutatni akart az országnak a GDP-növelésben azzal, hogy 2010-es hatalomra kerülése óta több mint 70 milliárd forintot költött el különböző irodai luxuscikkek beszerzésére…”

forrás:stop.hu

Leave a Reply 640 megnézve, 1 alkalommal mai nap |