< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Adózatlanul zsebre tett százmilliók

| Mobile | RSS

Adózatlanul zsebre tett százmilliók

2012. szeptember 26. | hozzászólás | Nav

Magas hozamot ígért, ám a jóhiszemű “befektetők” pénzét sajátjaként használta fel az a budapesti nő, aki üzletszerűen végzett betétgyűjtési tevékenységet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adóigazgatósága közérdekű bejelentés alapján végzett vizsgálatában 83 millió forintos adóhiányt állapított meg, továbbá 69 millió forintnyi bírságot és pótlékot szabott ki a fővárosi magánszemélyre. A károsultak száma száz körülire tehető.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adóigazgatósága illegálisan folytatott betétgyűjtési tevékenységről szóló közérdekű bejelentés alapján vonta több évet érintően vizsgálat alá egy fővárosi magánszemély személyijövedelemadó-bevallásait.

A számos tanú meghallgatásával és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének bevonásával végzett ellenőrzés során a revizorok megállapították, hogy a budapesti nő magas hozamú befektetési lehetőség ígéretével befektetőktől milliós nagyságrendű összegeket vett át. Az ügyleteket formailag kölcsönszerződésnek tüntette fel. A tanúk elmondása szerint az asszony egy jól jövedelmező cég tulajdonosának benyomását keltette nívósan fenntartott irodájával, pénzügyileg magasan képzett alkalmazottaival és nagy értékű személygépkocsijaival.

Az ígért kamatok (amelyeket eleinte kifizetett) és a tőke-visszafizetések elmaradását követően derült csak ki a betétesek számára, hogy pénzüket nem az általuk megjelölt célra, azaz ténylegesen nem a megbeszélt befektetésekre fordította, hanem azt saját vagyonaként használta fel az asszony.

Az átvett, de vissza nem fizetett több százmilliós összeget az adóhatóság a nő adózatlan jövedelmének minősítette, amely után 83 millió forint adóhiányt és 69 millió forint szankciót szabott ki, továbbá feljelentést tett.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

További információ: Németh Gabriella
szakmai tanácsadó, szóvivő

Leave a Reply 2152 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: