< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: BKV-per: Antal Attilát is megfenyegették a nyomozók?

| Mobile | RSS

BKV-per: Antal Attilát is megfenyegették a nyomozók?

2012. szeptember 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Antal Attila, volt vezérigazgató meghallgatásával folytatódott a BKV-per tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. Vallomása elején Antal elismerte a fénymásolók ellenőrzésével kapcsolatos vádban való bűnösségét, majd hosszan beszélt a BKV-nál betöltött szerepéről.

Mesterházy Ernő után Antal is arról számolt be, hogy kihallgatása során a nyomozók megfenyegették: amennyiben nem tesz terhelő vallomást “Hagyóékra és Mesterházyékra”, akkor hosszú előzetes letartóztatásra számíthat, és “hetente fogják újabb szerződésekkel meggyanúsítani”.

Antal elmondása szerint a fenyegetés hatására nyomozati vallomásaiban olyan állításokat fogalmazott meg, amelyekkel egykori kollégáinak nehézségeket okozott, ami miatt elnézést kért tőlük. Kérte a bíróságot, hogy mostani vallomását vegyék figyelembe. Korábbi vallomásairól Antal elmondta, hogy azokat a kihallgatást végző nyomozók “bekezdésenként egyeztették az ügyészséggel”, ő pedig “meg akart felelni az elvárásoknak”, hogy kiengedjék, és gondoskodni tudjon a családjáról.

Vallomásában Antal Attila hosszan bírálta az ügyészség szakmaiatlan megállapításait, és a maffiavádra reagálva elmondta, a “BKV nem bűnszervezet, ilyenben ő nem vett részt, ilyen szervezet létezéséről nem volt tudomása.”

Korábbi írásaink Kétmilliárdos kenőpénz a BKV-ügyben? Vádat emeltek Hagyó Miklós és társai ellen Feljelentéshullámot kavart Antal Attila nyilatkozata

forrás:Népszava online.hu

Leave a Reply 321 megnézve, 1 alkalommal mai nap |