< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: És Kósa hosszúkat nyelt…

| Mobile | RSS

És Kósa hosszúkat nyelt…

A leghalványabb fogalmam sincs arról, hogy ki nyeri a választásokat 2014-ben, sőt abban sem vagyok egészen biztos, hogy akkor lesznek a választások.

Csak azt tudom, hogy a következő voksolást vagy Orbán Viktor fogja megnyerni, vagy egy olyan szövetség, amelyikben vezető szerepben lesz az MSZP.

Persze most sokan legyinthetnek: naná! Milyen más lehetőség lenne? És éppen ez a lényeg. Merthogy két évvel ezelőtt még arról szóltak a cikkek, (nemcsak a Magyar Nemzetben), hogy a baloldali párt szépen lassan eltűnik a süllyesztőben, megy a FKGP, az MDF és az SZDSZ után. (Úgy hiszem, hogy a KDNP-t is nyugodtan odasorolhatták volna egyébként A mai magyar valóságot jelzi, hogy egy nem mérhető népszerűségű alakulat képviselőket küldhet a Parlamentbe, ahol ezek azután folyamatosan beszélhetnek össze-vissza, de ez egy másik téma.)

Csakhogy az MSZP nem volt hajlandó megszűnni. Oly annyira nem, hogy ma már megint a Fidesz legfőbb vetélytársa. Mélyről jött fel a csapat, ezt nehéz lenne tagadni, és talán nem is kell. Legutóbbi kongresszusukon Mesterházy Attila arról (is) beszélt, hogy szembe kell nézni a korábbi évek hibáival, és tanulni kell belőlük. Utána pedig meg kell szólítani az embereket. El kell menni hozzájuk, elmondani nekik, hogy van más választás.

Orbánék pedig észrevették az MSZP éledését, és gyorsan reagáltak. A fideszes média (beleértve a “köz” nevet méltatlanul viselő tévét, rádiót és távirati irodát) folyamatosan gyártotta és gyártja a féligazságokat (félhazugságokat), a politikusok pedig a törvényeket, amelyekkel nyerni akarnak a következő választásokon. Hogy ezek egy része vélhetően nem állja ki a legalapvetőbb jogi kontrollt sem, kevésbé érdekli őket (lásd még: “oszt jónapot!”). Minden ráfér az arcukra.

Fiatalon másban hitt?
Tegnap reggel az ATV-ben Kósa Lajos próbálta meg elmagyarázni, hogy az előzetes regisztráció mitől jó és törvényes. Nehéz dolga volt. Nemcsak azért, mert nyilvánvaló hazugságot próbált meg igazságként beállítani, hanem azért is, mert Kósa valamikor csak hitt a demokráciában. Vagy húsz esztendeje mégiscsak a józan hangú és gondolkodású fideszesek közé tartozott. Az indíttatást pedig nem lehet teljesen kiölni az emberből. Nagyokat nyelt, hosszúkat hallgatott, de csak kimondta, amit a pártja elvár tőle. Szerintem a lelke legmélyén rosszul érezte magát.

Ez persze legyen az ő baja. A miénk inkább az, hogy mi lesz velünk. Tényleg “félázsiaiak” vagyunk, akiknek a litvánokra kell irigykedniük? Tényleg olyanok vagyunk, akik mosolyogva kiengednek egy baltás gyilkost a börtönből, tényleg “mutyiország” vagyunk, ahol az kapja a sok földet, aki együtt drukkol a Vidinek a miniszterelnökkel? Mindez eldől 2014-ben. Vagy máskor. Merthogy Orbán törvényalkotó csapata gőzerővel dolgozik a háttérben, és ha kell – láttunk már ilyet – napok alatt tud akár Alkotmányt (Alaptörvényt) is módosítani.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 267 megnézve, 1 alkalommal mai nap |