< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: A börtön engedélyével sétált ki a kapun a gyilkos

| Mobile | RSS

A börtön engedélyével sétált ki a kapun a gyilkos

2012. szeptember 30. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Egy rakodógépről szóló vita elfajult, Bakony Róbert pedig megfojtotta vitapartnerét. Tettért tíz évet kapott, kiszabott idejét Szegeden tölti, ám a börtön engedélyezte pár órára eltávozását a férfi nem ment vissza.

Országos elfogatóparancsot adott ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bakony Róbert ellen, az emberölés miatt jogerősen elítélt 47 éves férfinak szombaton néhány órás eltávozást engedélyezett a szegedi büntetés-végrehajtási intézet, oda azonban a megadott határidőig nem tért vissza, közölte a főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs elmondta, hogy a férfi ellen fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A százados szerint a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket az elítélt mielőbbi elfogása érdekében, valamint értesítették a határátkelőhelyeket és a szomszédos országok rendőri szerveit is. A férfi 185 centiméter magas, 110 kilogramm, barna hajú, arca kerek, szeme barna, szemöldöke széles ívelt, szemüveget visel, jobb lábán egy 15 centiméteres heg látható. Mivel Bakony Róbert emberölés bűntette miatt töltötte jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetését a Szegedi Fegyház és Börtönben, a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy senki se próbálja meg elfogni a férfit, hanem azonnal tárcsázza az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok bármelyikét.

Bakony Róbertet 2009 márciusában ítélte jogerősen tíz év börtönbüntetésre a Győri Ítélőtábla egy ismerőse meggyilkolása miatt. A férfi 2006 augusztusában bántalmazta, majd fojtotta meg áldozatát, a holttestét pedig elásta. A bűncselekmény előzményeként Bakony Róbertet a sértett feljelentette azzal, hogy ellopott tőle egy rakodógépet. Ezt a vádlott erősen sérelmezte, mivel korábban kapott felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje még nem járt le, s attól tartott, hogy az ügyek halmozódása miatt a rá rótt szabadságvesztést le kell töltenie.

A férfi szorongatott helyzetéből kínálkozó lehetőséget felismerte a sértett. Feljelentését visszavonta és hivatalosan azt nyilatkozta, hogy az ominózus gépet a vállalkozó megvette tőle. Ugyanakkor elkezdte zaklatni, többször pénzt kért tőle, s megfenyegette, hogy nyilatkozatát bármikor visszavonhatja.

MTI

forrás:google hírewk

Leave a Reply 4366 megnézve, 1 alkalommal mai nap |