< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kézilabda BL: győzelemmel rajtolt a Veszprém, vereséggel a Szeged

| Mobile | RSS

Kézilabda BL: győzelemmel rajtolt a Veszprém, vereséggel a Szeged

2012. szeptember 30. | 1 Hozzászólás | Sport

Az MKB Veszprém tíz góllal legyőzte a vendég szlovén Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában, szombaton.

Velux férfi BL, 1. forduló:

B csoport:
MKB Veszprém-Celje (szlovén) 32-22 (16-11)

gól: Rodriguez 5, Ugalde, Oneto 4-4, Iváncsik T., Nagy L., Terzic, 3-3, Császár, Iváncsik G., Gulyás, Perez Carlos 2-2, Jamali, Laluska 1-1, illetve Marguc, Mackovsek 4-4, Lékai, Toskic, Mlakar 3-3, Skube, Razgor 2-2, Poteko 1

A Mocsai Lajost váltó spanyol Antonio Carlos Ortega vezetőedző csapata rosszul kezdett, mert bár a válogatott kapus, Fazekas Nándor büntetőt hárított, percekig nem tudott eredményes lenni, miközben a vezetést magyar légióssal, a válogatott Lékai Mátéval felálló Celje szerezte meg.

Sokáig fej fej mellett haladtak az együttesek, csak 10 perc elteltével vette át a vezetést a Veszprém (4-3), a 13. percben viszont már 6-4 volt a hazaiak javára a Barcelonától igazolt világklasszis átlövő, Nagy László jóvoltából.

A Celje továbbra is szívósan tapadt a hazaiakra, a küzdőképesség azonban csak arra volt elég, hogy a Veszprém ne húzzon el nagyon.

A 19. percre így is az addigi legnagyobb különbség alakult ki, amikor Garcia Ugalde, az első félidőben négyszer is eredményes spanyol légiós révén 10-5-re módosult az állás.

A szlovén csapat harcossága nem csökkent, Lékai két góljával “visszajött” a meccsbe, miután azonban az utolsó másodpercben Laluska Balázs távolról is betalált, a szünetre 16-11-nél vonulhattak el a csapatok.

A második felvonás Veszprém-góllal startolt, s mintha a házigazdák elhitték volna, hogy ezzel a mérkőzés is eldőlt, figyelmetlenebbé váltak, a Celje pedig villámgyorsan felzárkózott, olyannyira, hogy a 36. percben már csak 17-16 volt a magyar gárda javára. 18-16-tal tört meg a jég, de görcsös maradt a magyar bajnok játéka, amit jól mutatott, hogy a második félidő közepén is csupán 20-19-re vezetett a hazai csapat.

Nagy átlövéssel módosított 21-19-re, majd helyzetek elpuskázása után ugyanő juttatta némileg megnyugtató előnyhöz a Veszprémet (24-20). A befejező tíz percre megnyugodott a vendéglátó együttes, miután 26-20-ra elhúzott, innentől pedig már nem volt kétséges a veszprémi siker.

A Veszprémnek nincs sok ideje a pihenésre, mert már szerdán újabb BL-csata vár rá, amikor is Bukarestben fogadja a Constanta.

később:
Atlético Madrid (spanyol)-THW Kiel (német) vasárnap 18 ó

csütörtökön játszották:
Sävehof (svéd)-Constanta (román) 35-31 (19-17)

D csoport:
Croatia Zagreb (horvát)-Pick Szeged 18:30 ó
Füchse Berlin (német)-Dinamo Minszk (fehérorosz) vasárnap 16:15 ó

csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci)-Barcelona (spanyol) 23-33 (12-17)

Kikapott Zágrábban a Szeged

Vereséggel kezdett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Szeged: a csongrádi alakulat három góllal maradt alul a horvát fővárosban, a Croatia Zagreb vendégeként.

Velux férfi BL, 1. forduló:
D csoport:

Croatia Zagreb (horvát)-Pick Szeged 30-27 (15-8)

A magyar csapat góldobói: Prodanovic 6, Larholm, Sulc, Pribanic 4-4, Blazevic, Buday 2-2, Balogh Zs., Ancsin, Zubai, Nagy N., Kekezovic 1-1

A Tisza-partiak ezt megelőzően hatszor találkoztak a zágrábiakkal, s csak egyszer nyertek, kétszer döntetlent értek el, háromszor pedig kikaptak, a mostani előjelek azonban a vendégek mellett szóltak.

A nyáron megerősödött Szeged és az ugyanakkor meggyengült Zágráb csatája mégsem a magyar remények szerint alakult: a hazaiak kétezer szurkolójuk előtt öt perc után 5-1-re, a 12.-ben pedig már 8-2-re vezettek. Skaliczki László legénysége lassan összeszedte magát, és közelebb került a horvátokhoz (8-4), de a félidő közepén ötgólos zágrábi előnyt mutatott az eredményjelző (10-5). A különbség jó ideig maradt, majd közelebb kerülés helyett a 24. percben 13-7, a félidő végén pedig 15-8 volt “oda”.

A folytatás sem deríthette jobb kedvre a Szeged híveit, mivel a 33. percre 17-9-re húztak el a zágrábiak, akik a második játékrész derekán 20-13-mal tartották a számukra kedvező hadállást. A magyar együttes a hajrában javított, 22-18-ra kapaszkodott vissza, de bő tíz perccel a vége előtt megint hatgólosra nőtt a differencia (25-19). Három perc volt hátra, amikor 29-25-re még felzárkózott a Szeged, ám beérni nem volt esélye a hazai gárdát, amely végül 30-27-re diadalmaskodott.

vasárnap:
Füchse Berlin (német)-Dinamo Minszk (fehérorosz) 16:15 ó
csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci)-Barcelona (spanyol) 23-33 (12-17)

A Szeged a következő fordulóban, október 6-án a svájci Schaffhausent fogadja.
forrás:google hírek

Leave a Reply 1433 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: