< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Megint lebukott egy rendőr

| Mobile | RSS

Megint lebukott egy rendőr

2012. október 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Vizoviczki lászló debreceni emberei vélhetőleg bűnügyi információkat vásárolhattak az egyenruhástól
Újabb gyanúsítottat hallgatott ki az ügyészség tegnap a rendőrségi korrupciós ügyben. Ezúttal egy debreceni egyenruhást vettek őrizetbe vesztegetés miatt. Ugyanezért kell majd felelnie Vizoviczki László debreceni helytartójának és társának, akiket egyébként az ügyben már korábban meggyanúsítottak egy verekedés miatt.

A debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi állományában dolgozott az az egyenruhás, akit tegnap a rendőrségi korrupciós ügyben vesztegetés miatt, gyanúsítottként hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség – értesült lapunk. Ugyanezt a gyanút közölték tegnap az ügyben már korábban közösség elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés miatt elszámoltatott H. Imre Lajossal és I. Andrással is. Utóbbi férfi a csaknem negyven fővárosi szórakozóhelyben érdekelt Vizoviczki László debreceni helytartója volt, mivel a vállalkozónak a helyi Home diszkóban is volt üzleti érdekeltsége. A két férfi is ott dolgozott. Az éjszaka császáraként is emlegetett Vizoviczki debreceni helytartójának elfogása után, a házkutatáskor szúró- és vágóeszközöket, valamint ismert bűnözőknek feltehetően a rendőrség bűnügyi nyilvántartásából származó személyi adatait és fényképeit találták meg a nyomozók. A gyanúsítottak ezeket vélhetőleg a most előállított debreceni rendőrtől szerezték meg, pénzért és egyéb ellenszolgáltatá­sokért cserébe. Arról egyelőre nincs információnk, hogy az egyenruhást arra is rá tudták-e venni, hogy a rendőrség hagyja békén a Home diszkót.

Miként arról lapunk elsőként beszámolt, júniusban a Nemzeti Nyomozó Iroda kérésére a Terrorelhárítási Központ Budapesten és Debrecenben fogta el H. Imre Lajost és I. Andrást, akiket egy májusi verekedés miatt hallgattak ki. Akkor a diszkó rendésze nem engedett be egy roma fiatalt a szórakozóhelyre, majd érdeklődésére, miért nem mehet be, ketten elhurcolták egy kevésbé forgalmas helyre, ott szilánkosra törték az állkapcsát, majd bedobták a kukák közé. Emiatt a két brutális támadót közösség tagja elleni erőszakkal, valamint súlyos testi sértéssel gyanúsították meg, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, hivatalos személy általi kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz Vizoviczki László és több BRFK-s és NNI-s egykori főrendőr, valamint a vállalkozó emberei ellen. A gyanú szerint a vállalkozó több százezer forintra rúgó, havi fizetést adott a főrendőröknek azért, hogy a csaknem negyven, többnyire hírhedt szórakozóhelyein ne legyenek rendőri ellenőrzések. Vizoviczki a rendőröktől titkos bűnügyi információkat is vásárolt, illetve a konkurenciát is velük számoltatta föl.
forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 247 megnézve, 1 alkalommal mai nap |