< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ütésváltás Gyurcsányék és a Milla között? Itt vannak a részletek

| Mobile | RSS

Ütésváltás Gyurcsányék és a Milla között? Itt vannak a részletek

2012. október 10. | hozzászólás | Közélet

Juhász Péter az október 23-ai Milla tüntetés szervezője szerint Gyurcsány Ferenc leragadt korábbi politikájánál, ugyanis aki azt állítja, hogy a Milla árt az embereknek, az nem az ország érdekeit képviseli, hanem saját egyéni politikai ambícióit. A volt miniszterelnök tegnap az Egyenes Beszédben úgy fogalmazott: a Milla sokat árt azzal, hogy utcára viszi az embereket. A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta: a Milla hamis illúziókat épít, ezért nem javasolja, hogy bárki is elmenjen a Milla tüntetésére „biodíszletnek”.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Milla nem tesz különbséget a demokraták és a jelenlegi kormány között, és hamis illúziókat épít. Gyurcsány Ferenc az Egyenes Beszédben azt mondta: a tömörülés egyenlőségjelet tesz az Orbán-kormány jogállamot felszámoló működése és az elmúlt húsz év politikai történései között.

„A Milla szerintem most nagyon sokat árt, miközben nem ártani akar. Sokadszor utcára viszi úgy az embereket, hogy elhiteti velük, hogy ez megoldást jelent. Kiszereli az Orbánnal szembeni demokratikus sokaság akaratát a kormányváltásból” – mondta az ATV-ben a volt miniszterelnök.

A Milla szervezője, Juhász Péter szerint, aki ilyet mond, az nem az ország érdekeit képviseli, hanem saját egyéni politikai ambícióit.

„Hogy Gyurcsány Ferencnek árt-e a Milla? Akkor igaza van. Ha az országról és a demokráciáról beszélünk, akkor ellentétes a véleményünk. Úgy tűnik Gyurcsány Ferenc leragadt korábbi politikájánál” – vélekedett az ATV-nek a Milla szervezője.

Mesterházy Attila azt mondta: ő minden politikustársát és szimpatizánst arra biztat, hogy menjen el a Milla tüntetésére, de családi program miatt ő biztosan nem lesz ott. „Mint Ön is tudja, van két kisgyermekem, akik mostanában nem nagyon szoktak látni, azt kérték, hogy délután valami családi programot szervezzünk. Hogy mi lesz, azt még nem tudjuk” – mondta az MSZP elnöke.

A Milla vezetői között most arról zajlik a vita, hogy jó lenne-e a mozgalomnak, ha október 23-án Bajnai Gordon lenne egyik kiemelt szónokuk. Ez még nem eldöntött kérdés.

forrás:legfrissebb hírek/atv.hu

Leave a Reply 252 megnézve, 1 alkalommal mai nap |