< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hat bírót helyezett vissza tisztségébe a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság

| Mobile | RSS

Hat bírót helyezett vissza tisztségébe a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság

2012. október 11. | hozzászólás | Közélet

Visszahelyezte bírói tisztségébe a Kaposvári Törvényszék két, a Pécsi Törvényszék három, valamint a Szekszárdi Törvényszék egy, 62. életévét betöltött bíráját a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Beznicza Árpád a csütörtöki nem jogerős ítéletekről elmondta; a bíróság megállapította, hogy jogellenes a köztársasági elnöknek a bírók életkora miatti felmentő határozata, ezért a bírákat visszahelyezik tisztségükbe, illetve korábbi vezető beosztásukba.

A Kaposvári Törvényszék két bírája korábban vezetői tisztséget töltött be, az ítélet szerint a szolgálati jogviszonyuk helyreállítása mellett mindkét bírát visszahelyezik vezető beosztásukba is.

A Szekszárdi Törvényszék egy, valamint a Pécsi Törvényszék két bírája keresetében kérte az elmaradt jövedelmét is. A bíróság mindhárom esetben kötelezte az alperest a bírák elmaradt illetményének megfizetésére.

A szóvivő közlése szerint a munkaügyi bíróság megküldi az ítéletet a köztársasági elnöknek. Korábban a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság három, 62. életévét betöltött kaposvári bírót helyezett vissza tisztségébe.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 328 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: