< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, avagy külső védelmi terv gyakorlat…

| Mobile | RSS

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, avagy külső védelmi terv gyakorlat…

2012. október 17. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, avagy külső védelmi terv gyakorlat…

A gyakorlatot megnyitó Szathmári Imre ezredes Úr kiemelte a gyakorlatok fontosságát. – Hisz ezek a begyakorolt mozdulatok az erőt, a fegyelmet, az összeszokást, az egységet, az életet jelentik a polgárok számára! A külső védelmi gyakorlatok kötelezőek! Ezeket a mozdulatokat komolyan, keményen kell venni, hisz élethelyzetek kialakítása körvonalazódik benne! A lakosság kimenekítése a veszélyes területekről itt ebben a helyzetben élesedik ki…s a legfontosabb az emberi élet megmentése! A külső védelmi gyakorlatokban a feltételezett élethelyzeteket ismételjük.

Balázs Gábor tű. alezredes
kiemelte, a gyakorlatok fontosságát, s a kötelező éves szintű terv teljesítését. Felhívta a figyelmet a veszélyes anyagok tárolására, s annak tüzel oltási lehetőségeire, az öngyulladás veszélyeire s annak kialakulására, majd így folytatta,- a riasztási fokozat megállapítása, a jármű egységek maghatározása igen fontossá válik ebben a kategóriában.

Ördög István tű. őrnagy a Megyei Tűzoltósági Főfelügyelőség Főfelügyelője, az alábbiakat ismertette:-

A MOL ZRT támogatja a gyakorlatot. A területvédelem az olajcég érdeke is! A járművek működési költségeit a Katasztrófavédelem állja. Az iparbiztonság védelemre, és az együttműködésre szükség van!

A gyakorlaton részt vett 88 fő és 30 technikai eszköz!

2012. október 17
-oil-

Leave a Reply 1103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |