< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Forgalomkorlátozások október 22-én

| Mobile | RSS

Forgalomkorlátozások október 22-én

2012. október 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Jelentős forgalomkorlátozásokra, és emiatt a közösségi közlekedés menetrendjének változására kell számítani október 22-én délután a fáklyás felvonulás miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

A megemlékezés miatt 15 órától a Műegyetemnél, 17 órától a Bem József téren, 19 órától pedig a Kossuth Lajos téren lesznek forgalomkorlátozások. A felvonulás miatt 16.30-tól 17.30-ig a Műegyetem – Műegyetem rakpart – Szent Gellért tér – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Várkert rakpart – Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Fő utca – Jégverem utca – Bem rakpart – Bem József tér útvonalon, 17.30-tól 18.30-ig a Bem József téren, 19.30-ig pedig a Bem József tér – Bem rakpart – Lipthay utca – Margit híd – Jászai Mari tér – Balassi Bálint utca útvonalon lesznek időszaki lezárások.

Emiatt a 18-as villamosok 16.30 és 17.20 között két szakaszon, a Széll Kálmán tér és a Döbrentei tér, valamint a Szent Gellért tér és a Savoya park között közlekednek. Ugyanebben az időben a 19-es és 41-es villamosok a Kelenföldi pályaudvar, illetve Kamaraerdő végállomástól a Kiskörúton keresztül a Deák térre közlekednek.

A 47-es és a 49-es villamosok a menet Szent Gellért téren való elvonulásának idején csak Budafok, illetve a Kelenföldi pályaudvar és a Szent Gellért tér között szállítanak utasokat.

A 2-es villamosok 17 órától október 23-án, kedden üzemzárásig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és Kossuth tér között járnak, a kieső szakaszon nem lesz pótlás.

A 7-es buszcsalád (7, 7E, 173, 173E) járatai a Gellért tér zárásának idején megvárják a menet elvonulását, utána a rakpart lezárásának idején a Kiskörúton keresztül közlekednek, és megállnak a Fővám téren és a Kálvin téren. A 86-os buszok forgalmát időszakosan korlátozzák: 16.30 és 19 óra között jellemzően negyedórás időszakokra zárják le a Szent Gellért teret, a Szent Gellért rakpartot, a Döbrentei teret, a Lánchíd utcát, a Fő utcát és a Bem rakpartot. Ha a rendőrség tovább korlátozza a forgalmat, akkor a buszok Óbuda felől csak a Margit hídig szállítanak utasokat. Ugyanígy csak a Margit hídig közlekednek majd a zárások függvényében a 160-as és a 260-as járatok.

A 70-es és 78-as trolik hétfő 18 órától kedd 21 óráig módosított útvonalon közlekednek, emiatt az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar irányában a Honvéd utcai megállóhelyet áthelyezik a Kálmán Imre utcába.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 364 megnézve, 1 alkalommal mai nap |