< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Itt a legfrissebb számítás: ekkor már hózápor is lehet

| Mobile | RSS

Itt a legfrissebb számítás: ekkor már hózápor is lehet

2012. október 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A hónap utolsó napjaiban és november elején az évszakhoz képest jóval hidegebb idő lesz és az első hózáporok is megjelenhetnek – közölte Reisz András.

Szombaton túlnyomóan derült, napos idő várható csapadék nélkül. Az éjszaka képződött köd szinte mindenütt feloszlik, ugyanakkor az Alpokalján tartósan megmaradhat a köd. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke általában 20 és 25 fok között várható, de a tartósan ködös helyeken ennél több fokkal hűvösebb lesz. Értéke késő este 8, 14 fok között valószínű.

Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa a hirado.hu kérdésére elmondta, hogy csütörtökig nem lesz csapadék, napos és borult, párás idő váltakozik majd. Köd több helyen is lehet, sőt napközben is megmaradhat.

Orvosmeteorológia

A következő 24 órában fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A ködfoltoktól eltekintve hazánk nagy részén napos idő lesz a jellemző. A csendes őszi időt érdemes kihasználni. Tartózkodjunk minél többet a szabadban!

Várható időjárás

Hétfőn a ködös területeken 12 fok, míg a napos részeken 21 fok várható, kedden és szerdán maximum 17-18 fok lehet. Csütörtökön már csak 10-15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az első hózáporok is megjelenhetnek

Reisz András közlése szerint hétvégétől nagyobb változás jön, lehűlés várható. Mint mondta: hétvégét követően, a hónap utolsó napjaiban és november elején az évszakhoz képest jóval hidegebb idő lesz és megjelenhetnek az első hózáporok is.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |