< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Hamis mosószer a bevásárlóközpontban

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Hamis mosószer a bevásárlóközpontban

2012. október 28. | hozzászólás | Nav

Hamis mosószer a bevásárlóközpontban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei egy elégedetlen vásárló bejelentése alapján ellenőrzést tartottak egy Budapesten található bevásárlóközpontban, ahol több mint 1600 darab különféle hamisított mosószert foglaltak le összesen 5 millió forint értékben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt megkereste egy, az üzletközpontban mosószert vásárló hölgy, aki elmondása szerint a vásárlást követően otthonában döbbent rá, hogy a jól ismert márka dobozában nem mosópor, hanem egyszerű konyhasóra hasonlító anyag található. Az üzletközpontban a pénzügyőrök egy távol-keleti állampolgár által bérelt raktárt vizsgáltak át, amelyben 1374 darab mosógélre, valamint 278 darab öblítőre bukkantak. Az előkerült termékek tüzetesebb vizsgálata során eltéréseket tapasztaltak a hivatalos forgalmazó által megadott paraméterekhez képest. Ilyen különbségek voltak, például az elmosódott címke, a szabálytalan vonalkód és címkefelhelyezés, gyártási hibás kupakok, elfordított állapotban felhelyezett kupakrész, stb. A termékekről a bérlő semmilyen beszerzési bizonylatot nem tudott bemutatni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az összesen 5 millió forint értékű, a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamis mosószert lefoglalta, és az ügyet áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentéssel átadta a NAV illetékes Bűnügyi Igazgatóságának.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő

Leave a Reply 854 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: