< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Simán nyert az új vízilabda-válogatott: Benedek így értékelt Nagyváradon simán nyert a megfiatalított férfi vízilabda-válogatott

| Mobile | RSS

Simán nyert az új vízilabda-válogatott: Benedek így értékelt Nagyváradon simán nyert a megfiatalított férfi vízilabda-válogatott

2012. november 1. | hozzászólás | Sport

Győzelemmel kezdte szereplését a 2012/13-as Világligában az átalakított és megfiatalított magyar férfi vízilabda-válogatott, amely Nagyváradon diadalmaskodott szerdán a román nemzeti együttes felett az európai C selejtezőcsoportban.

Világliga, C csoport, 1. forduló:
Románia-Magyarország 9-12 (0-2, 1-3, 3-2, 5-5)

góldobók: Chioveanu, Negrean, Georgescu 2-2, Ghiban, Diaconu, Goanta 1-1, illetve Varga Dénes 3, Kis G., Szivós, Hárai 2-2, Vámos, Varga Dániel, Hosnyánszky 1-1

A balkezes Vámos Márton pattintásos gólja vezette be a találkozót, amelyen a magyar kispadon Kemény Dénes eddigi segítője, az idei két Vl-meccset megbízott szövetségi kapitányként dirigáló Benedek Tibor ült. Az összecsapás a folytatásban is a vendégek szája íze szerint alakult, mert miközben ragyogóan védekezett a gárda, egy ellenakciónál Varga Dénes “elnézéses” lövése beakadt a bal alsóba, így 2-0-s állásról kezdődhetett a második negyed, amelyben Kis Gábor klasszikus centergóllal növelte tovább az előnyt (0-3). Baksa László bravúrja után – a kapus büntetőt védett – Szivós Márton bombázott a román kapuba. Kevéssel a nagyszünet előtt emberelőnyből szépítettek a házigazdák, ám villámgyorsan érkezett a válasz is: Hárai Balázs húzta a labdát a kapuba (1-5).
A harmadik nyolc perc szerencsés román találattal indult – Baksa hátáról pattant a hálóba a labda -, majd annál mutatósabb ejtésgóllal zárkóztak közelebb a vendéglátók (3-5). Fórból Varga Dániel vette be a jobb alsó sarkot, Kis pedig a balt, így visszaállt a négygólos differencia (3-7). A játékrész hajrájában azonban a románok még szépíteni tudtak (4-7).
A befejező negyed nyitányaként Szivós pattintása ért célt, s bár a felelet sem késett, Varga Dénes “ragaszkodott” a “szokásos” különbséghez (5-9). Így cselekedett Hosnyánszky Norbert is, aki szolnoki csapattársa, Negreanu góljára reflektált hatásosan (6-10). Kettős emberhátrányból lőtték hetedik találatukat a románok, centerből, pompás akció végén Hárai révén a tizenegyediket a magyarok. A 8-11-es eredmény sem élt sokáig, mert Varga Dénes látványos megoldással triplázott, a románok öröme csupán annyi lehetett, hogy az utolsó gólt – a másik szolnoki román légiós, Georgescu jóvoltából – ők szerezték (9-12).
A még formálódó magyar csapat nagyszerűen mutatkozott be a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában, s folytathatja a hétvégén hasonlóképpen, amikor is a világbajnok, olimpiai ezüstérmes olasz válogatott lesz az ellenfél Székesfehérvárott, déli 12 órától. A csoport tagja még az orosz csapat, amellyel első ízben január 30-án találkozik a magyar nemzeti együttes.
Benedek Tibor, a megbízott szövetségi kapitány így értékelt:
“Lelkesen, magabiztosan játszottak a fiúk. Az elején különösen jó volt a védekezésünk, a bírók később már könnyebben adták a kiállításokat, de amikor kellett, mindig tudtunk gólt lőni, így a megszerzett előnyt végig tudtuk tartani. Jó kezdet volt, mindenkinek önbizalmat adhat ez a szép eredmény.”

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 290 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: