< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: 4500 dolgozót rúgnak ki a spanyol légitársaságtól ))))Para dar comienzo a 4500 trabajadores de la aerolínea española

| Mobile | RSS

4500 dolgozót rúgnak ki a spanyol légitársaságtól ))))Para dar comienzo a 4500 trabajadores de la aerolínea española

Átszervezés miatt dolgozóinak nagyjából egynegyedét leépíti az amerikai IAG érdekeltségébe tartozó Iberia.

A spanyol légitársaság pénteken azt közölte, hogy húszezer dolgozójából mintegy 4500-nak megszűnik a munkahelye. A társaság a tetemes veszteség miatt csökkenti flottáját, járatokat szüntet meg, és csak a nyereséges útvonalakra koncentrál.

Az amerikai IAG – amelyhez az Iberia mellett a British Airways is tartozik – 202 millió euró veszteséget könyvelt el a szeptemberrel végződött harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 267 millió euró profitot követően elsősorban az üzemanyagköltségek emelkedése miatt. Eközben a bevétel 13 százalékkal 5 milliárd euróra nőtt. A működési eredmény 363 millió euróról 270 millióra apadt.

Az elő kilenc hónapban 39 millió euró volt a hiány, egy évvel korábban még 338 millió euró profitja volt az IAG-nek.

forrás:hvg.hu

Para dar comienzo a 4500 trabajadores de la aerolínea española

Re-organización de los trabajadores recortar cerca de un cuarto de los intereses de EE.UU. IAG Iberia.

La aerolínea española informó el viernes que unos veinte mil empleados, alrededor de 4.500 de que el trabajo ha terminado. La compañía ha reducido su flota debido a las elevadas pérdidas, cancelación vuelos, y sólo se centran en las rutas rentables.

El IAG americana – que junto con British Airways e Iberia pertenece – una pérdida de 202 millones de euros en el tercer trimestre que terminó en septiembre, respecto al año anterior, después de una ganancia de 267 millones de euros, principalmente debido al aumento en los costos de combustible. En tanto, los ingresos aumentaron un 13 por ciento a € 5 mil millones. El beneficio operativo cayó a 363 millones de euros a 270 millones.

Los nueve primeros meses fue de € 39 millones de déficit, un año antes, después de una ganancia de 338 millones de euros en el de IAG.
Fuente: hvg.hu

Leave a Reply 263 megnézve, 1 alkalommal mai nap |