< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: XVI. Benedek twitterezni készül 140 karakterben üzenget a pápa

| Mobile | RSS

XVI. Benedek twitterezni készül 140 karakterben üzenget a pápa

A Twittert sem hagyja ki a közösségi háló minden eszközét alkalmazó vatikáni kommunikáció: minden készen áll XVI. Benedek száznegyven karakteres üzeneteinek elindítására.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő megerősítette az újságíróknak, hogy mikroblog indul XVI. Benedek pápa nevével, “lehet, hogy már az év vége előtt”. A Vatikán azt is elárulta, hogy az egyházfő fiókját már létrehozták, a felhasználói neve pedig szokás szerint latinul @BenedictusPPXVI lesz.

Az is elképzelhető azonban, hogy “modernebb” változatot választanak, mint például a @Pope2YouVatican, amelyet jelenleg a Tömegkommunikáció Pápai Tanács alkalmaz.

A szóvivő elismerte, hogy a 85 éves egyházfő nem személyesen fog twitterezni. XVI. Benedekről köztudott, hogy nem használ számítógépet. Beszédeit és könyveit is kézzel és ceruzával írja meg, majd titkárai rögzítik elektronikus formában a szöveget. A pápai Twitter-fiókkal mindazonáltal a Vatikán már a mai technológia összes eszközét alkalmazza a hívőkkel és nem hívőkkel való kapcsolattartásban.

A modern technológia evangelizációs erejét II. János Pál tudatosította elsőként, aki a televízió kameráit beengedte a Vatikánba, és 2001-ben e-mailben továbbította apostoli buzdítását Óceániába. A Vatikánnak és a pápának is van saját Facebook-oldala, Youtube-csatornája és közösségi hálózata (pope2you.net), amelyekre okostelefonon és táblagépeken is be lehet lépni.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 223 megnézve, 1 alkalommal mai nap |