< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Miről is van papírja Orbánnak? Tényleg nem értik, vagy minket etetnének?

| Mobile | RSS

Miről is van papírja Orbánnak? Tényleg nem értik, vagy minket etetnének?

Mind Matolcsy György, mind Orbán Viktor elferdíti a brüsszeli üzenetet, mivel az üzenet arról szól, hogy Orbánék rossz úton járnak. A miniszterelnök meg akarja téveszteni a magyar közvéleményt, amikor arról beszél, hogy papírunk van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár. Vagy butaság, vagy hazugság a brüsszeli papírt így értelmezni.

A papírban ugyanis az áll, hogy jövőre romlanak növekedési kilátások, és 2014-re növekszik deficit -mondta Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

– Egy emelkedő hiányt, és a gazdaság romló növekedési kilátásait jó útnak nevezni vagy hozzá nem értést, vagy szándékos félrevezetést jelent – mondta Józsa, aki szerint a brüsszeli papírokról alkotott ilyen vélemény ismételten aláássa a kormány szavahihetőségét.
Infinety network

Józsa István
Nagy hiány van bizalomban ma Magyarországon, ezt mutatják a frakcióvezető-helyettes szerint azok az extrém szerződések, melyeket a kormány “stratégiai céllal” köt a Magyarországon működő nagy cégekkel. – Elképesztő, hogy ezeknek a hatalmas cégeknek a biztonságuk érdekében külön szerződéseket kell kötniük a magyar kormánnyal. Egy jogállamban, egy kiszámíthatóan működő piacgazdaságban erre nem lenne szükség. Az MSZP véleménye szerint ezek a szerződések elriasztják a befektetőket, hiszen azt jelzik, hogy nem működik az országban a jogrendszer.

A brüsszeli papír értelmezésére visszatérve Józsa István elmondta, nem lehet hazugságokkal etetni a közvéleményt, a hazugságok ártanak Magyarországnak és a magyar embereknek. A politikus hangsúlyozta, hogy a megszorítások révén a kormány egyetlen gazdaságpolitikai célkitűzését sem érte el: az idén visszaesésben van a magyar gazdaság, egyedül a 3%-os hiánycél teljesül. – Közgazdasági értelemben értelmetlen az a megszorítás, amely nem eredményez növekedést vagy nem javítja a növekedési kilátásokat – mondta végül Józsa, és hozzátette, az MSZP szerint Magyarország egy jobb gazdaságpolitikát érdemel, növekedést érdemel, ezt tartalmazza a párt alternatív, progresszív gazdaságpolitikai programja.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 202 megnézve, 1 alkalommal mai nap |