< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Ügyvédi titkot sértett Stohl ügyvédje

| Mobile | RSS

Ügyvédi titkot sértett Stohl ügyvédje

2012. november 11. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Ügyvédi titkot sértett Stohl ügyvédje

Nem hozhatta volna nyilvánosságra dr. Ruttner György, hogy miért mondott fel védencének, Stohl Andrásnak. Ez ügyvédi titoknak minősül.

Elege lett Stohlból az ügyvédjének! Többé nem képviseli Stohl Andrást, ugyanis az ügyvéd bizalomvesztés miatt felmondta a megbízást. Stohl a könyvében és szabadulása óta többször becsmérlően nyilatkozott jogi képviselőjéről, vélhetően emiatt sokallt be és mondott búcsút neki Ruttner és csapata. Stohl könyvében többször is utalt arra, hogy ügyvédje túl sokat nyilatkozott abban az időszakban, amíg ő rács mögött volt. Nincs ez másképp szabadulása után sem.

“Nem szeretnék Stohl András kapcsán szerepelni a médiában, ezért a Ruttner Ügyvédi Iroda álláspontját közölhetem csak. Irodám munkatársaival csapatként sokat dolgoztunk azon, hogy közismert ügyfelünk börtönbüntetését drasztikusan enyhítse a bíróság, így a velem munkálkodó csapattal közösen hoztuk meg a döntést is: bizalmunk elvesztése miatt nem képviselhetjük tovább ügyfelünket, felmondjuk a megbízást. Ez a múlt hónap végén írásban megtörtént, ügyei iratait átadtuk” – magyarázta az okokat a Blikknek dr. Ruttner György.

A Life.hu utánajárt, hogy újabb nyilatkozatával sértett-e jogokat az ügyvéd úr. “Ügyvédi titokként kezeljük, hogy egy ügyvédi megbízás hogyan szűnik meg. A bíróságon is csak a tényt kell közölni, nem kell részletezni, hogy mi áll a hátterében” – tájékoztatott minket dr. Hidasi Gábor, aki a napokban pontosan erről tartott előadást a Budapesti Ügyvédi Kamarában.

forrás:life.hu

Leave a Reply 918 megnézve, 1 alkalommal mai nap |