< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Felülvizsgálja Magyarország osztályzatát a Fitch

| Mobile | RSS

Felülvizsgálja Magyarország osztályzatát a Fitch

2012. november 19. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Karácsonyig felülvizsgálja Magyarország hitelbesorolását a Fitch Ratings. A jelenlegi besorolás BB+, azaz befektetésre ajánlott kategória alatti, negatív kilátásokkal.

A következő hetekben közzéteheti a felülvizsgálat eredményét a Fitch a Reuters szerint. Matteo Napolitano, a Fitch szuverén állami illetve nemzetközi pénzügyekkel foglalkozó igazgatója a hírügynökséggel nem osztott meg bővebb információt, a felülvizsgálat idejéről csak annyit tudni, hogy biztosan lesz, karácsony előtt.

A magyar besorolás mindhárom nagy hitelminősítőnél, így a Fitchnél is befektetésre ajánlott kategória alatti, mindhárom esetben negatív kilátásokkal.

Emlékezetes, hogy a Fitch figyelmeztette október elején Magyarországot arra, hogy ha nem születik hitelmegállapodás Magyarország, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió között, akkor biztosan marad a negatív kilátás a magyar hitelminősítésen. Arról viszont nem volt szó, hogy leminősítené-e Magyarországot, ha nem születne meg az IMF-megállapodás. Amint arról beszámoltunk, egy friss felmérés szerint a megkérdezettek fele nem is számít arra, hogy ez a kormány tető alá hozza a paktumot.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |