< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

2012. november 19. | hozzászólás | HITA

MEDICA 2012
Düsseldorf 2012. november 14-17.
Szerdán nyitotta meg kapuit és szombatig tart a világ legnagyobb orvostechnikai kiállítása, a MEDICA Düsseldorf amelyen 4,571 kiállító mutatkozik be 116,000 négyzetméteren. A kiállítás, melyet tavaly 135 000 látogató keresett fel, az ágazati innováció seregszemléje is. Idén több mint 10000 újítás vagy új innovatív termék bemutatása / bejelentése várható. A kiállításhoz kapcsolódó szakmai konferencián több mint 1000 előadó vesz részt.
Magyarország komoly tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszergyártás területén. Az ágazat erősen külpiac-orientált, 150-nél is több exportőrt tartunk nyilván, többségük kkv. Nagyobb hányaduk Budapesten működik, de számos gyártó van az ország különböző részein, például Egerben vagy Debrecenben.
A fejlett piacok elöregedő népességének és a feltörekvő piacok dinamikus bővülésének köszönhetően a kereslet folyamatosan növekszik az ágazat termékei iránt. Az egészségipar egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon.
A terület erősségét mutatja, hogy összesen 30 magyar cég jelenik meg kiállítóként Düsseldorfban és több ezer magyar szakmai látogatót várnak.
A perspektivikus ágazatban tevékenykedő magyar vállalatok exporttörekvéseinek támogatása továbbra is fontos eleme a HITA tevékenységének. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett kollektív magyar standon (16C48) – minden korábbinál több – összesen 13 magyar vállalat kap bemutatkozási lehetőséget, amelyek a következők: Dr. Derm Equipment Kft., Dentech Bt., MEDICOR Elektronika ZRt., Medimetal Kft., MOHAnet Mobilsystems ZRt., Tomtec Plastics Kft., ConsultASK Kft., Medical PR Kft., Rextra Kft., Momert ZRt., Dispomedicor ZRt., Tensiomed Kft., Thomed Kft..
A kollektív magyar standon való megjelenésen kívül a HITA lehetőséget biztosít egy nemzetközi üzletember találkozón való részvételre, melyre november 15-16-án kerül sor. A rendezvény célja a nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítése, közös termékfejlesztés, gyártási és licencia megállapodások, közös pályázatok elősegítése. Idén 247 cég regisztrált a rendezvényre 27 országból, Magyarországról előzetesen hat cég (Dispomedicor Zrt, Medical PR Kft, VMD Kórházi Technológiai Zrt, Control-X Medical Kft, Frytech Kft, Biotest Hungaria Kft.) jelezte részvételét. ).

Budapest, 2012.november 19.

Sajtókapcsolatok:
Borsos Bálint sajtófőnök

balint.borsos@hita.hu
www.hita.hu

Leave a Reply 776 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: