< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: November 30-a a kárenyhítő juttatás iránti kérelmek benyújtásának határideje

| Mobile | RSS

November 30-a a kárenyhítő juttatás iránti kérelmek benyújtásának határideje

2012. november 22. | hozzászólás | nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a 2011. november 1. és 2012. október 31-e közötti időszakban mezőgazdasági káreseménnyel sújtott területek utáni kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtási határideje 2012. november 30-a.

A kérelem három eredeti példányban személyesen vagy postai úton nyújtható be a kárt szenvedett terület szerint illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságához. Amennyiben a termelő rendelkezik mezőgazdasági biztosítással, úgy a kérelemhez többek között e szerződés három másolati példányát is csatolni kell.

A kérelmek benyújtási határideje 2012. november 30-a, munkaidő vége. Postai úton történő benyújtás esetén a postára adás dátuma nem lehet későbbi, mint november 30-a. A határidőt követően benyújtott kérelmeket elutasítják.

A termelő csak abban az esetben jogosult a juttatás igénybevételére, amennyiben a káresemények üzemi szinten több mint 30%-os hozamérték-csökkenést okoztak, így a kérelemben valamennyi hasznosított területről nyilatkozni kell, függetlenül attól, hogy ezek hol találhatóak.

Fontos, hogy egy mezőgazdasági termelő csak egy kárenyhítő juttatás iránti kérelmet nyújthat be. A kárenyhítési eljárásban hiánypótlásra, iratpótlásra nincs lehetőség.

A megyei földművelésügyi igazgatóságok elérhetőségei, a kárenyhítési rendelet szövege, illetve a kérelemhez szükséges nyomtatványok megtalálhatóak a NÉBIH weboldalán (www.nebih.gov.hu). További kérdés esetén a termelők az illetékes megyei szakemberekhez, valamint a falugazdászokhoz egyaránt fordulhatnak.

2012. november 22.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Földművelésügyi Igazgatóság

Leave a Reply 1551 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: