< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Handelsblatt: Ezért nem szabad bízni Orbán ígéreteiben

| Mobile | RSS

Handelsblatt: Ezért nem szabad bízni Orbán ígéreteiben

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap az E.ON csoport magyarországi földgázipari érdekeltségének átruházásáról közölt beszámolót hétfői számában, a Handelsblatt német üzleti lap a magyar gazdaság helyzetéről jelentetett meg elemzést.
Mik ezek?

A Handelsblatt Miért nem szabad a befektetőknek bízni a magyar miniszterelnök ígéreteiben címmel közölte Andrea Cünnen elemzését, amelyben a szerző kifejtette: első pillantásra jó befektetésnek tűnik a magyar állampapír, és “maga Orbán Viktor , az ön- és hatalomtudatos miniszterelnök is azt hangsúlyozta nemrég, hogy a magyar gazdaság a legsikeresebbek között van Európában”.

“Ez azonban nem ilyen egyszerű” – jegyezte meg a szerző, hozzátéve, hogy “éppen ellenkezőleg: Magyarországnak problémái vannak az adósság finanszírozásával, ezért pedig már hosszú ideje tárgyalásokat folytat az IMF-fel és más uniós tagországokkal egy hitelvonalról”.

A tárgyalások azonban “rendkívül nehezen” haladnak, mert a magyar álláspont számos kérdésben eltér az EU álláspontjáról. A Handelsblatt elemzője a magyar gazdaság problémáit, köztük az alacsony foglalkoztatottságot és a bankrendszer gyengeségét bemutatva figyelmeztetett, hogy a magyar állampapírt nem szabad “meggondolatlanul” vásárolni és „biztonságos és jövedelmező” befektetésnek tekinteni.

A FAZ az E.ON eladja a magyarországi érdekeltségét című cikkében a szerző, Michaela Seiser kifejtette: “Orbán állami ellenőrzés alá akarja vonni a fontos gazdasági ágazatokat”, de “a hazai össztermék négyötödét kitevő adóssághegyet tekintve kétséges, hogy (…) miként akarja finanszírozni a vállalkozást”.

forrás:hírkereso.hu

Leave a Reply 314 megnézve, 1 alkalommal mai nap |