< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Csongrádban utakat kellett lezárni a hó miatt

| Mobile | RSS

Csongrádban utakat kellett lezárni a hó miatt

Csongrád megyében eddig átlagosan 15 centiméter hó esett. Vasárnap reggel le kellett zárni a nagylaki határátkelő felé vezető 43-as főutat Makó és Apátfalva között, valamint két mellékutat is. Makó és Nagylak között csaknem százan vesztegelnek az elakadt járművekben.

A rendkívül rossz útviszonyok miatt reggel hét óra előtt le kellett zárni a nagylaki határátkelő felé vezető 43-as főutat Makó és Apátfalva között. A 4414-es út Makó és Maroslele, valamint a 4434-es út Makó és Kövegy között már korábban járhatatlanná vált – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Személyautók, autóbuszok, kamionok akadtak el a járhatatlanná vált 43-as úton Makó és Nagylak között, a járművekben csaknem százan vesztegelnek – közölte Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az alezredes arra kérte az autósokat, hogy csak halaszthatatlan esetben induljanak útnak, használjanak hóláncot és tankolják tele járműveiket. Hozzátette: az elakadt járművek között is van olyan, amelyből kifogyott az üzemanyag. Csongrád megyében átlagosan eddig 15 centiméter hó esett.

Sok árokba csúszott autót kell kimenteni

A katasztrófavédelem szakembereit Csongrád megyében kilenc műszaki mentéshez – torlódáshoz, árokba csúszáshoz és elakadáshoz – hívták segítségül, ebből négy helyen hajnali hat órakor is körül is dolgoztak. Egyik balesetnél sem történt személyi sérülés, és gyermek sem utazott ezekben a járművekben.

Zala megye déli részén a jeges, csúszós utak miatt hat árokba csúszott járművet kellett menteni a tűzoltóknak. A megyében minden út járható, de Molnári és Tótszerdahely környékén, valamint Újudvar és Magyarszerdahely közötti szakaszon hóátfúvások vannak.

forrás: origo.hu

Leave a Reply 222 megnézve, 1 alkalommal mai nap |