< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 1500 tonnányi fémhidat ad el Budapest

| Mobile | RSS

1500 tonnányi fémhidat ad el Budapest

2012. december 10. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A Szabadság híd és a Margit híd felújítása után megmaradt 1585 tonna vashulladék eladásáról dönt szerdán a fővárosi közgyűlés. A nagy darab fémhalomért 102 millió forintot adnak.

A két híd felújítása után összesen 1585 tonna vashulladék maradt, amit a felkért Vasló Kft. szakértő értékbecslése szerint kilogrammonként 63-64 forintért lehetett eladni. A eladás azonban nem ment könnyen.

Az első árverés eredménytelen lett, mert a két legmagasabb ajánlatot tevő cég azonos ajánlatot tett, amin nem kívánták módosítani. A 2. eljárás azért lett eredménytelen, mert a meghatározott 70 Ft/kg-os árat egyik ajánlattevő cég sem kínálta túl. Ekkor a fővárosi vagyonkezelő az ár aktualizálására kérte az értékbecslőt, aki levitte a becslését 48-50 forintra. A harmadik árverésen a két pályázó egyike 43 forintot, a másik 64,5 forintot kínált a fém kilójáért, így vas a többet ígéró UD Stahl Kft.-é lehet, összesen 102 millió forintért.

Az ügyletre azért kell a fővárosi közgyűlésnek áldását adni, mert az meghaladja z 50 millió forintos értékhatárt.

A közgyűlés a vaseladás mellett határozhat többek között arról, hogy 2013. január 1-jével nettó 4,5 százalékkal emeli a a kéményseprő-ipari szolgáltatások díját, valamint átlagosan 4,2 százalékkal emeli kegyeleti szolgáltatások árát.
forrás:index.hu

Leave a Reply 494 megnézve, 1 alkalommal mai nap |